Sunday 20 November 2011

Rezidbe jabuke

Potrebno je orezati voćke svake godine, osobito u fazi u kojoj je neaktivan. If stabla nisu pruned početkom u njihovim životima, to može rezultirati u godinu žetva bude obilan i iduće godine ne može rađa dobrim plodom. Apple stabla su jedan od najčešćih stabala nalazi u kući vrtovima. Potrebno je orezati stabla, tako da stablo ima dovoljno izlaganje suncu, osim što promiče cirkulaciju zraka i time potiče proizvodnju voća. Ovdje ćemo vam dati informacije o obrezivanje stabala jabuka i kako orezati stabla jabuka, tako da možete imati obilan žetvu.
Kada orezati jabuke, a najbolje vrijeme za rezidbu jabuka stabala kasne zime, kao i rezidba jabuke u zimi će pomoći potaknuti ponovni rast time čineći ga rasti više sljedeće sezone. Međutim, ti svibanj odlučiti da ga orezati u proljeće ili ljeti, ako je potrebno, ali ako orezati u ove sezone možda nećete biti u mogućnosti da biste dobili dobru žetvu sljedeće sezone. Pokušajte izbjeći stabla obrezivanje jabuka u jesen, jer uzrokuje biljka rasti nova lišća i izdanaka kada je u stvarnosti stabla bi trebao dobiti spremna za sezonu unaprijed. Ako je novi listovi i izdanci rastu, oni možda neće imati dovoljno vremena da rastu na pravi način, a to može oštetiti drvo. Više o jabuka obrezivanje.
Rezidba Zreli jabuke; Apple stabla rastu snažno na vrhu i postati prevelika za nekoliko razloga. Iz tog razloga postaje potrebno smanjiti širenje visine i zrele jabuke. Ako namjeravate orezati jabuke trebate pažljivo razmotriti rasta stabla prije obrezivanja. Rast je pojačan obrezivanje, izrezivanje i svjetlo gnojidba dušikom. While obrezivanje stare jabuke biste trebali bi bili sigurni da ne preko njega okrijepiti dok je pokušavao smanjiti njezinu veličinu ili drugo može dovesti do niske kvalitete proizvodnje voća. Stoga biste trebali stanje rezidbe i stabla snage.
Drugi važan aspekt kontrole prekomjernog rasta stablo je limb orijentacije. Umjesto rezidba uspravno udove, oni mogu biti vezani down or positioned horizontalno. To bi spriječiti vegetativni rast a time poticanja voćarske proizvodnje. Ako ne možete preusmjeriti veliki ud, možete se odlučiti da ga ukloni.
Ukoliko položaj udova u pravilnom redu, to će stimulirati rast i vi svibanj ne trebate orezati drvo uopće. U slučaju da postoje više udova nego što je potrebno, one se mogu ukloniti tijekom razdoblja od nekoliko godina, tako da ćete spriječiti stablo od odlaska u vegetativnom stanju. Ako želite određenom području jednog stabla rasti više, možete glavu rezati stablo i uklonili stari ostruge osim uklanjanja vode klice.
Patuljak rezidbe jabuke, bez obzira na veličinu jabuke, bilo velikih dimenzija ili patuljaste vrste, stabla treba pruned svake godine. Ne morate koristiti drugačiji način orezivanja drveća patuljaste jabuke, metoda je ista. Trebate ukloniti središnji vođa oko 2 do 3 ft, kako bi održali svoje visine. Trebate ponoviti svake godine, tako da visina stabla ostaje isti. Pročitajte više o tome kako orezati jedna voćka.
Zapušten rezidba jabuke, mnogo puta se vidi da ljudi kupiti nekretninu u kojem stablo jabuke već postoji a to je bio tamo za nekoliko godina, a stablo nije ispravno pruned, te je time stabla izgledaju slabi, grmovit i proizvoditi plodovi niske kvalitete. Ako imate stabla ove vrste bi zahtijevati korektivne rezidbe. Cilj rezidbe takva stabla je težak i otvaranje unutarnjeg grane stabla do dobro sunce.
Za ovaj puca koje rastu energično treba ukloniti iz baze. Slično kao i rezidba mladih stabala potrebno je odabrati prije 4 niže grane skele i oni trebaju jednako biti raspoređeni apart. Oni grane sa siromašnima skele treba ukloniti prvi i oni bi trebali biti odsječeni na dnu. U vrijeme preporučljivo je da se ravnomjerno prostor korektivnih rezidbu tijekom razdoblja od nekoliko sezona. Ako se odlučite za teške obrezivanje tijekom zime, pobrinite se da ne oploditi ga sljedećeg proljeća.
Obrastao rezidbe jabuke; Ako je stablo jabuke je obrastao trebate uzeti u obzir svoje zdravlje na prvom mjestu. Kada stablo baca svim njegovim ostavlja vam može reći puno o svom zdravlju. Stablo će trebati dovoljno prostora oko nekoliko metara između grana za novi rast.
Dok rezanje grana, bi se osiguralo da izrezati ga što bliže do glavne grane, tako da se ne izradi, ostavio iza sebe. Ako postoje bilo koje grane metar iznad zemlje, uklonite ih. Prva razina grana bi trebao biti nešto više od 30 centimetara iznad tla. Umire Any, bolesnih, uginulih ili prema dolje raste grančice ili grane treba ukloniti. Dok ste rezidbe jabuka stablo nikada ne bi trebao rezati više od trećine stabla u jednom pokretu.
Pročitajte više na:; rezidbe voćkama; rezidba voćaka upute; Dakle, obrezivanje stabala jabuka nije tako teško, ali morate paziti da ne rezati previše biljke kao što svibanj se ozlijedio i na kraju umrijeti. Nadam se da ovaj članak je odgovorio Vaš upit o tome kako orezati stabla jabuke.

No comments:

Post a Comment