Wednesday 16 November 2011

Lavanda biljnih sorti

Lavanda pripadaju roda Lavandula izuzetno lijep cvijet koji iskušava svaki vrtlar njegovati i pada u ljubavi s njom. Lavandula čini gotovo trideset vrsta biljaka koje pripadaju metvice obitelji. U ovom članku ćemo se raspravlja o različitim sorti lavande biljke koje privlače vrtlare za uzrasta. Ova biljka je rezident Mediterana. Ona može preživjeti u rock, suha i sunčana stanište. Ovaj pogon je, naravno, otporan na štetočine, a također je suša tolerantni. Prekrasna i korisna lavande herb biljke imaju kvalitetu za privlačenje insekata koji su blagotvorno i mami lijep leptira, kao i drugim biljem. Osim što nadaleko poznata po svojim prekrasnim cvjeta, a miris je također poznat po svojim ljekovitim svojstvima. Umirujuće miris lavande cvijet također čini odličan eterično ulje. Od Victorian dobi, svojim mirisom je poznat kao simbol čistoće i piousness. Lavanda je poznata kao biljka ljubavi u srednjem vijeku. Poput mnogih Lavanda pogodnosti, postoje mnoge Lavanda biljka sorti kao dobro. Ako govorimo o kultiviranje lavande, raste Lavanda iz sjemena je prilično teško, ali jeftin. Ova biljka cvjeta u različitim oblicima i bojama u cijelom svijetu u različitim klimatskim uvjetima.
Sorti Lavender Plant
Engleski Lavanda, Lavandula angustifolia je tradicionalni niz engleski vrt. To je trajnica žbunast, prerastao u sredine do kraja proljeća. Također je poznat kao xerophyt što znači, biljka prilagođen preživjeti u suhim uvjetima i zbog ovih značajki to može biti uzgaja na vruća suha bankama. Čak i nakon prilagodbe za vruće klimatskim uvjetima, može tolerirati hladnim uvjetima. Ove višegodišnji biljka može se uzgajati u zoni pet do osam zona. Na temelju karakteristika kao što su rast i visinu, Engleski lavanda biljnih sorti mogu biti kategorizirani u tri skupine-patuljak, polu-patuljak i visok. ; Patuljak Lavanda: Compacta, Folgate, patuljak plava, bijela patuljka, Hidcote roza, Munstead, Nana atropurpurea, Nana rosea i vrhovni Summerland. ; Polu-patuljak Lavanda: Bowles rano, Hidcote raznolikost, Loddon plava, Twickle ljubičasta. ; Tall Lavanda: Alba, Blackhouse ljubičasta, Biostos, Bridestowe, Gravesova, Gray Lady, Gwendolyn anley, Hidcote diva, Irene Doyle, Mailette i Middachten. , Španjolski Lavanda, drugo ime za Lavandula stoechas je španjolski lavande, koji su ananas ili čuperak oblika i tamno ljubičaste boje, zajedno sa tamnim zelenim listovima. Oblik ovih cvijeća je prilično neobično. Španjolski Lavanda je također poznat kao francuski ili talijanski Lavanda because raste duž francuske ladanje i također u nekim dijelovima Španjolske i Italije. Španjolski Lavender cvjeta teško u proljeće vremenu. To treba rezidbe nakon svake cvatu. Španjolski Lavenders dati osjećati mediteranskog i izuzetno suša otporan. Oni se uzgajaju u zoni osam-deset. Neki od španjolske lavande biljnih sorti su Otto cast, Hazel, Madrid ljubičasta, bojnik, Marshwood, Somerset magla, leptir syn. James Compton, Kew crvene, Avonview, Bella i Bee.
Francuski Lavanda; francuski Lavenders ponekad su nazivaju španjolski Lavenders jer oni zapravo nastao u Španjolskoj. To je tender trajnica plan a uzgaja u zoni osam-deset. Ako ne pripadaju tim zonama čak možete ih biljka u loncu. Zadržati korijene od raspadajućih, morate koristiti dobro-isušen tla. Francuski lavanda cvjeta sredinom ljeta i ima lijepe ljubičasto cvijeće. Biljka raste ističe kao visok žbunast biljka. Cvjetovi su u obliku ananasa s malo kamfor miris. Lišće francuske lavande su sivkasto zelene boje s nazubljenim rubovima. Francuski lavanda sorte uključuju Lavanda perastim, Lavandula dentata, Lavandula allaridii.
Ovo su neke rastućeg lavande biljnih sorti koji su poznati i uzgajaju okrugli svijeta. Osim ovih sorti lavande biljka, postoje mnoge lavanda koristi. Lavanda biljka također služi mnoge medicinske i kulinarske svrhe. Lavande ulje koristi kao jedan od aromaterapija eteričnih ulja. Ukoliko planirate da raste ova biljka, tada morate uzeti pravilan lavanda biljka oblik skrbi sijanja do vremena u potpunosti cvjeta pravo.

No comments:

Post a Comment