Sunday 27 November 2011

Chef's Knife vs Santoku

Nož! Ona je tamo gotovo svugdje. Bilo da je mali švicarski nož ili kulinarski nož, to je koristiti je svestran. Međutim, u ovom članku, mi ćemo se raspravlja over kuhar nožem vs santoku, od kojih oba udahnuti život u odjelu kuhinja pribor. Dopustite mi da ukratko nešto o svakoj od njih prije nego što sam početi sa stvarnim temu.
Kuhar je nožem (također poznat kao francuski nožem) je neophodan alat za kuhar. Može ga zovu: evoluirala mesnica noža. Izvorno, to je nož koriste mesari koji se koristi za debele kriške mesa (kao što su govedina). But s godina, to je postao sastavni dio kuhinje ormar za rezanje, mljevenje, cijepanje, disjointing, itd., finoća. Ali ipak, postoji još jedan noža koja daje tvrd natjecanje kuhara na nož i to je japanski santoku. Santoku (također poznat kao Buncha bocho) je opće namjene kuhinjski nož koja istaknut evoluirao u Japanu. No, sa svojim odličnim rezanje mogućnost kriška meso i nasjeckajte povrća, to je dobivanjem popularnost neupitno na Zapadu. Tako ćemo otkriti koje je bolje!
Santoku vs Chef's Knife, prije nego što smo dobili započeti raspravu: kuhar nož vs santoku, važno je znati o fizički izgled svakog od tih noževa.
Chef's Knife, kuhar nož je obično 6-14 cm dugo s oštricom dio, oko 8 inča dugo i 1 ½ inča širok. These noževi dalje diferencirane su francuski i njemački noževi noževi, od kojih su potonje su vitkiji u svojim izgledom i bivše su široke. Kuhar nož je često poznat kao govedina nož ili zapadnog nož.
Santoku, a to nož, u doslovnom smislu znači tri dobre stvari ili tri vrline i stoga se smatra od strane japanske kao dobro uravnotežen nož. Santoku je kraći nego kuhar nož, a oko 5-7 inča dugo. Njegov jedinstven izgled određuju njegove šire oštrice (ovce stopala obliku) i ravno rubu da ne krivulja na njegov vrh. Također ovim noževi su izrađeni od čelika teže. Santoku često prozvan kao Svemogući nož.
Chef's Knife ili Santoku; Santoku noževima djeluju na jedinstveni modni sa svojim lopaticama kreće u okomitom pokretu dok rezanje. Iako su vrlo oštre, a u isto vrijeme svjetlo, kuhara koji su navikli na korištenje kuhar nož pronaći nespretno koristiti santoku početku. Kada koristite santoku, na prijedlog oštrica usmjerena ad dolje na svaki rez koji nije upravo slučaj s nožem kuhar. Naprotiv, kuhar nož oštrice kreće u konstantnom i valjanje gibanje. Međutim, zbog sve nož svrhu kuhinja, santoku pronalazi mjesto pohvalan u gotovo svim kulinarskim srodne djelatnosti kao što su rezanje, sječenje i mljevenje mesa i povrća. Na daska za sjeckanje, to je vrlo zabavna za korištenje kao što to radi bolje u scrapping namirnice off za sautéing svrhe. No, kuhar nož je ne manje. Sječenje i usitnjavanje su učinili s lakoćom, koristeći kuhar je nožem. Također, postoje razne vrste rezanja (poput srebrne tanke Lyonnaise rez), koji se može obaviti učinkovito s kuhar nož, ovisno o debljini kriške. Postoji jedna popularna vrsta shredding u kojoj je lisnato zeleno povrće su valjane up, lišće rezati okomito na svitak i nož reže povrće na vrlo male komadiće. Ova vrsta shredding tehnika je također poznat kao chiffonade. Kuhar nož čisto can slice se meso od kosti, bez puno truda.
Međutim, kada je u pitanju briga nož, santoku treba neki dodatni pozornost. These noževi moraju biti ručno oprati, najbolje nakon što ste gotovi s rezanje i cijepanje. Također, zbog svoje tanke graditi, te noževi ne bi trebao biti korišten protiv teških rezanje površina (poput mramora). Da bi ih oštrim, može se koristiti kameni nož ili redovne oštrenja alata. (Da li pročitati neke zanimljive nož zaoštravanje tehnike na našim stranicama!). Također možete uzeti svoje santoku za profesionalni rezač nož kako bi dobili bolje rezultate.
Oba noževi su međusobno zamjenjivi, ovisno o vrsti posla. Korištenje ovih noževa ovisi o raznim faktorima kao što je navedeno u nastavku:; Koji je vaš kuhanje povijest? , Koja je veličina vaše ruke? , Da li premjestiti nož u sjeckanje pokretu ili ljulja gibanje? , Da li prst oštrice nož? ; Osim gore navedenih pitanja, vaš stil života i prehrane čimbenici po Vašem izboru među kuhar nož vs santoku. Kuhar doma svibanj preferirati kuhar nož to santoku, koji se odnosi na održavanje faktor priložen uz potonje (kao i oštrenje santoku vremena na vrijeme). To je također jedan od glavnih razloga zašto je kuhar nožem djeluje bolje kada netko ima za rezanje mesa, rezanje iz kosti. Santoku, izvorno napravljen u Japanu, bio je dizajniran za namirnice koje uglavnom čine povrće i ribu. Ovo je također razlog zašto santokus su najbolji za rezanje povrća i ribe. Međutim, zbog svoje tanke i oštrim nožem, oni mogu dobiti usitnjeno lako, ako ne održava pravilno. Dok je u zapadnim zemljama, crveno meso i perad predstavljaju glavne prehrani. I stoga, kuhar nož je bolji izbor!
Kuhar je nož postavljen je coveted posjed za sve kuhara. Stoga prije nego što ga krunice s kuhar nož ili santoku, važno je za njega da razumijete koji nož će ići najbolje za svoje kulinarske aktivnosti (od kojih oko 80% svojih zadataka će biti cijepanje, sječenje i mljevenje). Nadam se da ovaj članak je odgovorio na tvoju dvojbi o kuhar nož vs santoku. Dakle, dobar sreće!

No comments:

Post a Comment