Tuesday 4 October 2011

Mačkast bilja

Višegodišnja biljka, koja pripada obitelji Labiatae je mačja trava biljka, najčešće služi kao komad rekreacije za kuću mačaka. Osim toga, biljka je također popularan zbog svojih blagotvorni učinci i ljekovitog koristiti za liječenje prehlade i gripe simptoma i probavni problemi, kao dobro. To je razlog zašto većina ljudi uživaju u čaju napravio od ove biljke. Čak, tinktura, infuzija, topao oblog ili sok od ove biljke je poznato da se konzumira. Biljka, u kombinaciji s duhanom i druge bilje, čini prilično dobar 'Minty-okus' dima, uz malo opojne učinke. No, što to ova biljka ima veze s mačke?
Mačkast Postrojenje za Cats
Znanstveno, nomenklatura mačkast biljka Nepeta cataria i to je aktivni sastojak poznat kao Nepetalactone. Mačke se zna da su izuzetno jaka privlačnost prema toj kemijska, koja se nalazi u lišću i stabljikama u mačja trava biljka. Pa ako tvoj mačka će se dogoditi da miris biljka, od vas će primijetiti da izlaže niz ponašanja koje se može smatrati neobičnim u tom trenutku vremena. To uključuje režanje, trčanje, njuškanje, žvakaća na biljke, lizanje biljke, valjanje glave i trljajući svoje tijelo od tebe. Također je uobičajeno da obavijesti vaš ljubimac tresti glavu, bradu i obraze i slinjenje nakon što je izložena na mačja trava biljka. Biljka može imati sedativni učinak na neke mačke.
Uočeno je da je 2 sata nakon izlaganja biljaka, mačka će postati osjetljivi na drugu dozu. Međutim, nisu sve mačke dobiti pogođeni miris biljka mačja trava. To je zbog činjenice da je atrakcija koje mačke su za to biljka, je genetski po prirodi. Znači, 10-30% populacije mačka ne pokazuje bilo kakve promjene u ponašanju čak i nakon što je izložen mačja trava biljka. Samo mačke koji su naslijedili gene će biti pogođeni miris ove biljke. Iako je vaša mačka može pokazivati ​​sve gore navedene simptome, to je zna da je mačkast biljka je potpuno netoksični i bezopasne za mačke. To bi moglo dogoditi da vaša mačka ima konzumira veliku količinu biljnih i pate od povraćanja ili proljev. No, ti uvjeti su rijetke i samo rješavanje. No, u slučajevima povraćanje i slično, to je bolje uskratiti biljke.
Dakle, ovo je o mačja trava biljka za mačke. Sada znam o nekim više mačja trava biljka činjenica. ; Je biljka nosi bijelo cvijeće s grimizom točkice i miris koji kemijski proizvodi Nepetalactone, može se otkriti od nekoliko metara daleko. , A mačja trava biljka ima toleranciju na sunčanim i suhim područjima, jer je suša tolerantni. ; Sadnja zone 3-9 smatraju idealna mjesta za rasti ove 'mačka voli bilje'. ; Biljka se dobro čak iu lošim tlo, ali onaj koji je dobro isušen. , Gusta, dobro obliku formation mogu dobiti štipanje biljka često, dok je rast u razdoblju. ; Mačja trava sjeme biljaka može se lako availed u lokalnoj vrtić. Možete ih biljka na otvorenom ili u zatvorenom, kao dobro. Međutim, držite ih izvan dohvata vaše mačke, dok su sami uspostave. ; Harvest biljke na cvatnju. Kasno jutro se smatra kao najbolje vrijeme da to učinite. Nakon što ih je osušeni, njima raspasti, stavite u krpu igračke i daju neki tvoj mačka za uživanje. Aktivna ulja od biljaka, kada prolaze kroz razdvajanje i rafiniranih, raditi kao učinkovit protiv komaraca odbojan. , Za ljude pitate o rastućoj neke vlastite mačkast biljke, gdje ih kupiti, ostaje važno pitanje. Pa, provesti neko vrijeme upitan u lokalnim rasadnicima ili biljne trgovine. Siguran sam, negdje ili drugih ćete naići na sjeme biljka mačja trava, a zatim ste dobili najsvježije ponude za vas ili tvoj mačka!

No comments:

Post a Comment