Monday 10 October 2011

Detektor dima prostora

Detektori dima su dizajnirani za detekciju dima, alarmantno i one u njihovim domovima / restorana / hotela / škole / fakulteti / radna mjesta, itd., prisutnosti dima. Važno je da dodate jedan u vaš dom, ili sugeriraju da je to mjesto koje ne imati jedan. Čujem ljudi koji prošao kroz traumatska iskustva, svojih stanova uništava, bez dojavu požara. To je razlog zašto je više potreba nego must-have, da se jedan, ako već ne, i da znaju kako detektor dima plasman je učinio.
Vrste Smoke Detektori
Prije nego što se u dim otkriti prostor, mi gledamo u dvije glavne vrste dim alarmi koji su dostupni, a njihove funkcije.
Optički detektori, detektori Ove vrste medvjeda izvora svjetlosti uz fotoćelije, koje aktivira svjetlom. Smoke čestice u zraku se apsorbira svjetlost od detektora, što je onda usmjeren na fotoćelije. To pak izaziva alarma. Ispušta dim otkriti pokazuje da su baterije ponestane, i treba biti zamijenjena. Preporučuje se koristiti alkalne baterije na temelju prilikom zamjene stare. Važno je da ne brkati pisak detektor dima s alarmom, jer obje su različite. The beeping samo pokazuje nisku baterija, dok alarm ukazuje prisutnosti dima / vatre u kući.
Ionizacijskim detektorom; Ovi detektori have radioaktivni materijali u njih, ionizira zrak, stvaranje električne put. Smoke molekule sami pridaju iona u detektor kad dim ulazi. Kada se struja mijenja, alarm se aktivira. Materijal prisutan u detektor naziva americij. Ona je prisutna u vrlo manje količina, i nije štetna. To je dobro za mjesta gdje ima više vatre nego dima, kao što su mjesta koja sadrže zapaljivi materijal u njima, primjerice - kuhinje. Osjetljivost detektor dima je relativno niska. To je zašto ove su vrlo vjerojatno otići off nasumično dok ste kuhati, budući pare od kuhanja nisu debeli dovoljno otkriti. Ako je tako, onda se nešto moglo gori na plin.
Detektor dima prostora
Postavljanje dima ne bi trebao biti uzeti olako, jer postoje načini kako i gdje ga treba smjestiti. Slijedite ove smjernice kako bi bili sigurni imate vaš postavljeni pravo. ; Treba mjesto idealno detektori dima u spavaćoj sobi prostorima, kako bi bili sigurni da se mogu lako probuditi kada je alarm zvučalo. , Može se čak staviti uz detektor prolaza ili desno izvan vrata spavaće sobe ili čak i puta kroz hodnik. ; Hodnika koji se protežu više od 30 ft, treba imati jedno oko detektor alarm. postavljena na svakih 30 ft (hoteli, škole, fakultete, itd.) , Jedan detektor dima u svakoj sobi je poželjno. ; Detektori dima treba smjestiti 12 inča ispod strop, i ne preniska jer dima sklon ustati. , Mjesto dima izvan vašoj kuhinji / pušenje područjima kako bi se izbjeglo plinova from aktiviranja alarma. ; Dead zračni prostor, koji je ekstremna kutu nečijeg sobi na vrhu gdje dva zida susreću, nije dobro mjesto za montirati detektor dima. To treba biti stavljen najmanje 18 inča udaljen od ovom području, cilju otkriti dim bolje. ; Izbjegavajte stavljanje detektori blizu prozore, osovine, klima uređaja, kamina ili obožavatelji (3 ft. udaljen) jer to može nered unutarnje djelovanju detektora (temperatura raste - bilo vruće / hladno, može diraju detektora's funkcionalnost). , Kako održavati detektora dima
Održavanje vlastitog dima je potrebno, osigurati da to utvrde prekid tijekom godine. Da biste izbjegli detektori dima odlaska off bez razloga, morate imati i provjerio redovito greške, ili ga zamijeniti s ne tako osjetljiva detektora. ; Testirajte svoje detektori dima idealno svaki mjesec. ; Baterije treba zamijeniti jednom godišnje, ili kad biper ide off (nisko baterija indikator). ; Očistite insides od detektor dima od prašine čestice i prljavštine. : 'Ako problemi ustrajati, poziva na profesionalni električar za provjeru detektora za vas. ; Testirajte svoje detektor dima pritiskom na 'test' gumb, kako bi bili sigurni da utvrde prekid. ; Detektor dima položaj i precizan način kako instalirati, je vrlo bitan, na požara. Možete čuti puno o kuća i stanova ide dolje u plamenu - zaštitili sebe i druge slijedeći pravila o tome kako zadržati vaše domove sigurne od požara izbiti, i reagirati na vrijeme u njoj snuffing uzrokuju više štete. Ostane sigurna.

No comments:

Post a Comment