Monday 3 October 2011

Gladiola - Kada Plant gladiola

Uzgoj biljke cvjetnice, a gledajući ih cvatu je velika osjećaja. Međutim, nisu svi hobisti dobiti priliku cijeniti lijepe cvijeće. Može postojati nekoliko razloga iza biljke ne cvatu na pravi način. Jednog bića u vrtu problema, dok drugi aspekt je vrijeme sadnje, što je vrlo bitan za uspješno plantaža bilo biljnog ili vrt biljka. Kada se radi o rastu gladiola kada posaditi gladiola je čest upit koji zadržava u svijesti mnogih biljnih entuzijasta.
Kada Plant gladiola Bulbs?
Dakle, želite znati najbolje vrijeme za sadnju gladiola. Prije rasprave o optimalnom roku uzgoja, pokušajmo znati native staništa i neke osnovne informacije gladiola biljka. Gladiola je autohtono u planinskim predjelima Južne Amerike, a cvjeta sredinom ljeta. Za razliku od drugih istina lukovice (kao što su tulipani i zumbuli), ona nosi mesnat corms, koji ne zahtijevaju liječenje zime za cvjetnice. Uzimajući svih ovih u obzir, idealno vrijeme za sadnju gladiola je proljeće, odmah nakon posljednjeg glazura je preko.
After nasada, gladiola biljka traje oko 2-3 mjeseca za cvatnje. Podešavanjem sadnje vrijeme, možete osigurati kontinuirani cvatnje gladiola tijekom ljetne sezone. Što možete učiniti je grow gladiola bulbs (preciznije, corms) u dvije serije, sa vremenskom razmaku od dva tjedna između dvije plantaže. Što se tiče rastućih uzorak je u pitanju, možete biljka grupa gladiola u cvijetu kreveta i kao granica prema drugim kratkom stabljikom cvjetnice biljnih sorti. Znati više o cvjetnicama.
Kako to Grow gladiola Bulbs?
Uzgoj gladiola biljka se ne razlikuje od sadnje drugo cvijeće corm ležaj. Kao što već znate kada biljka gladiola pokrenite pripremu tla čim se uvjeti okoliša postati povoljne u vašem području. Nepotrebno je reći, trebali ste temeljitog znanja o osnovnim gladiola skrb upute. Navode se u nastavku su neke korisne savjete koji se odnose na uzgoj i brigu za gladiola biljke:; Sadnja stranica - gladiola najbolje uspijeva u područjima koja primaju punom suncu, ali je zaštićena od jakih vjetrova. U slučaju imate zasjenjenom dvorište, razmislite sadnje gladiola u loncima. Taj način, možete postaviti kontejneri u osunčanim mjestima. , Priprema tla - Tlo uvjeti pogodni za održavanje zdrave gladiola biljke su plodno, dobro drenirano tlo. Prije sadnje, možete dopuniti vrt tlo ili potting medija s teškim dozu stajskog komposta. ; Odabir Sorta - Otkup velikih, zdrava gladiola corms vaših omiljenih boje od vašeg lokalnog vrtić centra. Izbjegavajte corms vlasništvo mekana mjesta ili modrica, koja je nakon sadnje može postati osjetljiv na truljenje. ; Raste gladiola - Na temelju corm veličini, napraviti rupe sadnju (oko 3-5 cm duboku) ostavljajući prostor od 2-4 inča između dvije rupice. Pitate se koliko gladiola bulbs da se biljka u jednom trenutku? Možete biljka samo jedan zdrav corm po rupu. Mjesto corm i ispuniti tla. Lagano pritisnite tlo ukloniti zraka džepove (ako bilo). ; Briga za gladiola - Duboko vode podizanja nasada gladiola. Shoots će mladica unutar prvih nekoliko tjedana nakon nasada. Prije cvjetnice, možete se prijaviti malu dozu gnojiva. To će pomoći u proizvodnji velikog blooms. Znati više o gladiola skrbi. ; Kao što vidite, raste gladiola biljka nije uopće teško. Jedina stvar je razumjeti koncepte glede rasta zahtjeva gladiola, kada biljka gladiola i održavanja pogona savjete. Nakon osnivanja u tlu, gladiola biljke napredovati i uz minimalnu njegu i održavanje. Možete izrezati gladiola stabljike cvijeća i koristiti ih za uređenje svoju sobu. Ili drugo, možete također dar gladiola, prorezan pravo iz svog cvjetnjak na svoj voljenima.

No comments:

Post a Comment