Saturday 1 October 2011

Delphinium Cvijeće

Delphinium cvijeće su višegodišnje cvijeće koje pripadaju ljutić obitelji Ranunculaceae. Više uobičajeno poznat kao grančica, oni se nalaze u cijeloj sjevernoj hemisferi i na visokim planinama tropskih Africi. This cvjetnica sezone je od kasnog proljeća do kasnog ljeta.
Delphinium cvijeća dolaze u više boja crvena, bijela, plave, žute i ljubičaste. Plava delphinium Cvjetovi su najčešće nalaze ovih vrsta. Delphinium cvijeće nalaze se u grozdovima, na vrhu stabljike cvjetnice. Cvijet ima pet latica-esque lapovima. These lapovima sadrže pravi latice. Sjemenke od delphinium cvijeće su sjajna, tamno crne boje. Oni su stranooplodnog by bumbara i leptira. U ranijim vremenima, Delphinium cvijeće su koristili Indijanci napraviti plavom bojom. A tamo su snimke njih se koristi za otjerati štipavcima. Europljani, to je rekao, koristio te delphinium cvijeće napraviti tinte.
Delphinium Cvijeće značenje
Ova strikingly lijepa cvijet potječe to značenje od grčke riječi delphis, što znači Dolphin. To je zato cvijet sliči bocu-poput nos dupin. Delphinium cvijeće simboliziraju kvalitetama poput lakoću, lakoumnost, big-hearted, gorljivi privitak i zabavno. Također nosi unutar njega suštinu nebeskog kvalitetama. Pročitajte više na cvijet značenja.
Kako to Grow Delphinium Cvijeće
Delphinium cvijeće su užitak imati u vrtu svijetu. Ali vlasništvo cvjetnjak koja ima delphinium cvijeće u njemu, treba vas da slijedite nekoliko koraka. Pusti nas da vidi što je to:
Sorta; Postoji bezbroj sorti delphinium cvijeća. Dok neki su oko nogom u visinu, drugi mogu ići i do nekoliko metara čak. Dakle pri odabiru raznolikost postrojenja, misliti o svoju svrhu u vrtu. Da li je potrebno kao granica podstava? Ili kao nezavisna cvjetnice krevet. Odaberite manji ili veći raste sorti, imajući krajolik dizajne u umu. Pročitajte više o nacrtima za vrt cvijet kreveta.
Tla i lokacije; Željena zemljišne uvjete za sadnju i rast delphinium cvijeća je da bi trebala biti vlažna, plodna i humus bogat. Tako je također dobro isušen površine apsolutno potrebno. Pobrinite se da ima dosta sunca dostupna na mjesta gdje želite da se biljka. Delphinium cvijeća i biljaka zahtijevaju puno sunca za njihov rast, ili drugi to izravno utječe na cvatu ili visina postrojenja. Odaberite mjesto gdje nije vjetrovito, ali delphinium cvijeće rasti dobro u cool vremenskim.
Sjemena, to je moguće pokrenuti vlastitu sjeme vrlo jednostavno. To ne zahtijevaju da posebno biti tretirani, kako bi se daju dobru klijavost. Za pomoć sadnje proces, poduzeti potrebne sjemenke i stavite ih u plastičnu vrećicu, dodajte vlažne vermikulit to (nikad ga staviti u zamrzivač izravno.) I stavite to u zamrzivač za 90 dana. Zatim sijati sjeme.
Sadnja Tehnika, a delphinium cvijeće može biti posađeno iz sjemena ili iz već postojećih stabala. When sadnja cvijeća iz sjemena, zadržati prostor palac između sjemena. Koristite 6 inča lonac i biljnih oko 2-4 sjemena u svakoj biljci. Pobrinite pritisnuti sjeme u tako da jedva pokriva. Sjeme je potrebno da se u vlažnim i vlažno tlo. Ona također traži sunca i svjetlosti. Stavljajući duboko unutar lonac će eliminirati nikakve šanse ovog i će rezultirati u sjemenu sušenje gore. Pobrinite zadržati tlo vlažnom, uvijek koristeći toplu vodu vode tlu. Nakon otprilike 14 do 21dan, klijanja će početi.
Jednom kada biljke uzgajaju, (kada su oko 4 lišće) što im je potrebno da se prevoze u pripremili krevete koji su oko 7''duboke i široke 4''. Pobrinite se da je temperatura na mjestu sadnje is 55-60 stupnjeva, F. Dodajte kompost mix i gnojiva na dno rupe. Prostor svaka biljka delphinium oko stopala apart. Stavite biljke u iskopali rupe, nakon što je pažljivo ih maknuti iz posude i trese daleko bilo loose tla. Pobrinite se da voda na biljke i nakon sadnje. To će riješiti bilo kakvih zračnih džepova, ako postoje. Cvjetovi delphinium neće napraviti izgled do nakon druge godine, od vremena kad je posađen.
After Care; Delphinium skrbi zahtijeva da se voda biljke dovoljno. Zapravo malo više vode je koristan. Voda biljka s tekućinom ribe emulzija jednom mjesečno ili dodati neke dodatne kompost oko svake pojedine biljke u proljeće. Hranjenje biljka dobro je vrlo vrlo važno ako želite biljka na cvijet i cvatu dobro. Ali budite oprezni o iznosu gnojiva ste stavili u. Overfeeding biljke s dušikom će smanjiti vijek trajanja delphinium cvijeća. Pročitajte više na kompostiranja.
Stabljika delphinium će narasti na visinu od 4-5 metara i postoji mogućnost da će klonuti više. Dakle pobrinite Vam pružiti nekakav podrška ih kada su raste.
Pročitajte više na višegodišnja biljka skrb.
Delphinium cvijeće će donijeti takvu uprskati boje u svoj vrt, da nećete moći da pomogne, ali imajte gleda na njih. A sada da znate kako brine za svoju delphinium cvijeća i biljaka, postoji ništa što plomba iz vlasništvo lijep delphinium vrt vlastitog. Pa ići ravno naprijed i stvoriti onaj magični svijet!

No comments:

Post a Comment