Sunday 9 October 2011

Guzmania Bromeliad

Bromeliads su zanimljive biljke cvjetnice s mnogim atraktivnim i iznenađujuće mogućnosti. Danas, ove biljke su se pojavili kao jedan od popularnih biljke, kao i većina od njih su pogodne za uzgoj u zatvorenom prostoru. Dok su neke od Hardy vrsta uzgaja na otvorenom, a većina njih se čuvaju u kući samo. Većina ovih biljaka su epifiti kao oni sami pridaju debla. Neki drugi se nalaze u privitku stijena ili tla. Lišće različitih vrsta bromeliad varirati u obliku i veličini. Čak su i veličine tih biljaka varira od vrlo male na one koje su oko četiri metra. Najzanimljivija značajka bromeliads je markantnim šareni dio biljke, koje nije cvijet, ali listić nalazi ispod svakog mali cvijet. Čak i cvijeće su atraktivne, ali malih dimenzija, u odnosu na bracts u cvasti. Među tih biljaka, Guzmania bromeliads su jedan od najpopularnijih sorti. Neka nas pogledajte na različite aspekte Guzmania bromeliad biljaka.
Guzmania Bromeliad bilja
Bromeliads su nesumnjivo, jedan od atraktivnih biljke. Guzmania je jedan od popularnih rodova bromeliad s mnogim različitim vrsta. Ove biljke nose imena Anastasio Guzman, španjolski prirodoslovac osamnaestoga stoljeća. Guzmania bromeliads su porijeklom iz Južne Amerike. These tropske biljke su trajnice i uglavnom nalaze se epifiti. Postoje neki zemaljski sorti previše. Guzmania bromeliads se odlikuje dugim sjajna zeleno lišće. Tih listova su tanki i sportski glatkim rubovima. Oni su često se utvrdi da imaju fine okomite linije cijelom dužinom listova. These linije mogu se smeđa, ljubičasta ili smeđa u boji.
Šareni dio Guzmania bromeliads su svom terminalu šiljci formirana šarene bracts. The bracts može biti narančaste, žute ili crvene boje. Mali Cvjetovi su žute, crvene ili zelenkasto bijele boje. Postoje neke sorte s ljubičastim i bijelim bracts. Većina tih bromeliads, koje su zajedničke zatvoreni tropske biljke, narasti do širine koja varira između 30 do 60 cm. Jedan od najpopularnijih raznolikost među njima je Guzmania lingulata (ili grimizno zvijezda Guzmania) s jarko narančasta i crvena bracts. Može narasti do širine više od 60 centimetara. U slučaju Guzmanias, stvarni cvijeće trajati dan ili dva i jednom cvijeće usahnuti, biljke umrijeti. No, male biljke (pozvan kao pups) proizlaze iz stare bromeliad postrojenja i tih štenaca može biti zasađena u pojedinim posudama. Guzmanias su teški na vrhu i na taj način, teški lonci su potrebni za njih sadnju. Dalje, neka nas pogledajte kako se brinuti o Guzmania bromeliads.
Guzmania Bromeliad Care
Guzmanias nalaze da prežive dobro u toplim temperaturama s visokom vlažnosti. Ako dobijete Guzmania bromeliad with cvatu, biljka umire nakon što je cvijeće uvenuti. Ali možete početi iznova s ​​mladunaca, koji su se sadi u dobro drenirani kiselina potting mix poput orhideja mix. Vi svibanj pripremiti potting mix za ove bromeliads miješanjem jednakih količina zemlje za cvijeće i bora čips. Vi svibanj također tie tih biljaka s korijenima vezan uz sphagnum mahovinom. Uravnotežen gnojivo se može koristiti jednom ili dvaput mjesečno, ali pazite da ne sadrže nikakve tragove vapna, koji može obojiti lišće.
Over zalijevanje može uzrokovati truljenje ove biljke i tako je bolje da posuti neke vode na korijene. Koristite plastične posude (ne metalne posude) za ovu svrhu i ne preporučuje se voda u lišće. Koristite destiliranu vodu ili vodu iz slavine (dopustiti da voda iz slavine sjesti za neko vrijeme prije zalijevanje) za zalijevanje. Jednom u dva mjeseca, Leach pot by drenching tla vodom. Jednom vode odvodne, ona namakati opet i dopustiti za odvod. To će pomoći u uklanjanju soli nagomilanih u tlu. Stavite Guzmania bromeliads u svijetle indirektne suncu ili pod fluorescentnim svjetlom. Rasponu temperature od 40 ° F do 100 ° F je pogodno za ove bromeliads. Kao što treba vlage, ovlaživač zraka također se mogu koristiti. If pravu okoliš pruža, ove biljke rastu zdrava i zahtijeva vrlo malo skrbi. Dakle, slijedite upute bromeliad skrb, za uzgoj zdrave biljke.
To je sve oko Guzmania bromeliads. Ako ne imati jedan u vašem domu, obratite se lokalnom vrtić, da se zalihe ove biljke. Bolje je dobiti jasnu ideju o njihovom sadnju zahtjeve, prije nego uzgoj ove biljke.

No comments:

Post a Comment