Tuesday 27 September 2011

Taloga u vinu

Naslage nataložene na bazi jednog bocu vina, je dobar znak, a ne znak bilo nečistoća u vinu. Taloga u vinu su znak dobro 'dobi' vino. Ovi prirodni depoziti na bazi jednog bocu vina, pokazuju da je vino je iznimne kvalitete i dobi. Ovaj razvoj nije vidljiva u mladih vina, ni u bijela vina ni u crnim vinima.
Bijelo vino taloga
Pitate se, što su sedimenti na dnu bocu vina zove? Sedimenti vidjeti u bijelom vinu su pozvani kao vino kristale. Ove čestice su zapravo kompozitni kristala, koji kemijski su denominirane as vinske kiseline. Tih sedimenata ne utječu na okus ili mirisni vlasništvo vina. Međutim, ako je crno vino filtrira onda njegova boja može dobiti pogođeni zbog mehaničkih filtracije. Stoga, sve dobre osobine crvenih vina nikad se filtriraju. Iako, svaki kupac će kupiti bocu crnog vina koji se ne pojavljuje sjajni i lucidno. Dakle, kako se crno vino dobije tih sedimenata?
Crno vino taloga
Svako vino treba biti kategoriziran nakon što je prošao kroz proces fermentacije. Pri donošenju kvalitetnih crnih vina, oni su filtrirane s bijelim jaja. After procesa fermentacije, koža i sjemenke grožđa koje još uvijek slijepa, su odvojeni od tekućina. Mnogi bjelanjak se proširila u bure koja sadrži litara tog vina. Slobodni materijali suspendirane u tekućinu, a zatim pada na dnu bure, koja traje oko tjedan dana vremena. Zatim pomoću regala-filtracije metoda snijeg od bjelanjaka se uklanjaju iz vina.
Iako, ovaj proces nije tako djelotvoran kao mehanička filtracija se koriste u vinarstva, koje pomaže ukloniti čestice iz vina, to je manje štetan za vino i male čestice kože i sjeme i dalje ostati u vinu. Kao vino dobi, ove čestice spojiti s vinom, a kasnije smiriti na dnu boce. Ove naslage su tamno crvene boje i prirodne čestice. Tih čvrstih materijali znak nefiltriran i stare vintage bočicu. Sediment u vinu su bezopasni, a ako netko u redu događa s njima piti s vinom. Međutim, okus može biti vrlo jak i čestice mogu zapeti u zubima. Dakle, treba maknuti tih čestica, kako bi se izbjeglo neugodno iskustvo za piće ili nešto pluta u čaši, a koja služi za goste. Za uklanjanje naslaga u vinu, proces pretakanja je učinio. Ovdje su koraci na pretakanja, koje možete učiniti lako kod kuće.
Pretakanje vina taloga; Prije početka pretakanja svakom vino, neka ga sjesti na stol za najmanje jedan dan, tako da svi naslaga smiri i na dnu vina. , Otvorite bocu vina vrlo lagano, tako da sedimenata u bocu su najmanje uznemireni. ; Sada zapalite svijeću na stol, i sa jednim sporo i odmjeren gibanje ruku sipati vino iz boce u bokal. Možete koristiti osnovne posuda, no ako vam toči iz teško onda možete kupiti patka demižon iz trgovine vina pribor. , Dok izlijevanje tekućine, zadržati grlić boce nad svijeću, tako da možete vidjeti ako se bilo fino sedimenti prolazi u demižon. , Stop izlijevanje tekućine, ako vidite bilo kakve naslage padaju u demižon. , Provjerite jeste li neka vina disati u demižon, prije posluživanja. Pročitajte više na pretakanje bijelo vino. , Sedimenti nisu štetno ako se proguta, ali se može dati vrlo oštre okus, kao što su čestice koje su u dobi s vinom previše. Dakle, kako bi se izbjegle bilo kakve čestice plutajući u staklenoj ili davanja oštra okusa, uvijek možete pretočiti svoje vino boca, kad god nađete bilo sedimenata u vinu.

No comments:

Post a Comment