Wednesday 7 September 2011

Kontroling Earwigs

Earwigs su mali kukci veličine oko 1 do 1,5 cm, s antene. Earwigs su prvi izvijestili u Europi i odatle su se proširili na ostatak svijeta. Uholaža uši postao čest prizor u SAD-u nakon 1900. Iako, oni nisu posebno štetne za vaš vrt ili dom, oni su sigurno nije dobrodošao dodatak vašem dvorištu. Earwigs može biti teško na licu mjesta tijekom dana, jer oni rijetko dobiti iz svojih skrovište. Postoji nekoliko načina za uklanjanje Earwigs, a većina od njih su vrlo lako implementirati. S obzirom na nastavku su neke jednostavne tehnike kontroliranja Earwigs u kući iu vrtu.
Kontrola Earwigs u vrtu
Papir Zamke; Earwigs ljubav cool, vlažnim, sjenovitim područjima. Oni hrane noću i sakriti tijekom dana. Dakle, što uholaža zamke i njih polaganje okolo u vrtu može pomoći hvatanje Earwigs. Cut stari crijevo na nekoliko komada, od oko 12''svaki. Gužvati novina i potopiti u vodu. Roll novine u crijevo i mjesto komada u cijelom vrtu, u sjenovitim područjima. Vlage u novinama će privući Earwigs i učiniti ih puzati pravo u novinama roll. U jutarnjim satima, naći ćete nekoliko kukaca zarobljeni u crijevo komada. Sada pažljivo održava svake komad u veliku plastičnu vrećicu i pečat i bacite u kantu.
Tin Zamke; naći nekoliko limenki tune i ukloniti oštre metalne zvr iz limenke. Half-napunite kante s vodom i stavite krišku jabuke u svaki od njih može. Sada postaviti ove limenke na strateškim lokacijama u vrtu, kao što cvjetnjaka, povrtnjaka, itd. Miris jabuka privlači Earwigs prema limenke. Do jutra, većina njih će se utopio u vodi. Također možete pokušati stavljanje poklopaca polovine napuni biljnog ulja i kriška od naranče u svakoj od njih.
Hrana Baits, uzmi posudu sir vikend i pokriti dno s pola inčni sloj soja umak. Sada, vrlo pažljivo sipati biljno ulje na to da se formira tanki sloj filma na umak od soje. Lay ove posude labavo u vrtu kako bi privukli Earwigs. Također možete pokušati stavljanje borne kiseline mamaca u kartonske kutije. Bušiti rupe u kartonskoj kutiji i zadržati neke zobene mekinje ili šiljcima with borne kiseline u prahu. Earwigs će jesti mamac i umiru. Vi svibanj morati ponoviti vježbu za tjedan dana dok je zaraza briše se u cijelosti.
Kontroling Earwigs Naravno
Prirodna metoda kontrole Earwigs obuhvaća uvođenje predatora Earwigs u vrt. Žabe i gušteri vole jesti Earwigs. Dakle, nemojte voziti krastače van dok ste poništili uholaža zaraze. U SAD-u parazitski letjeti pod nazivom Digonichaeta setipennis može učinkovito jasno uholaža zaraze. This letjeti je slično kućna muva osim što je malo veći. These muhe su izbrisani više od jedne trećine uholaža populacije u posljednjih nekoliko godina. Možete privući these mušica sadnjom biljaka, kao što su anis, heljda, Coreopsis, Kosmos, kopar, komorač, Golden Marguerite, Slikano Daisy, buhač i sl. Trebali biste redovito čisti svoj vrt ili dvorište, kako bi se spriječilo bilo koji insekata. Akumulirani kršja suhog cvijeća, lišća itd. treba ukloniti iz vrta. Ukratko, ne daju gotova mjesta krili uholaža zaraze.
One moraju shvatiti da Earwigs također učiniti mnogo dobra za vaš vrt, stoga ubojstvo Earwigs ne može biti uvijek dobra ideja. Oni jedu ličinke kukaca, jaja i pročistiti propadaju materije. Dakle, razmišljam o kontroliranje Earwigs samo ako je zaraza postaje smetnja u svoj vrt. Nadamo se da ćete naći ovaj članak na uholaža kontroli snalažljiv.

No comments:

Post a Comment