Friday 2 September 2011

Grejpfrut za njegu drveća

Grejpfrut je citrusno voće, koje se obično smatra pretkom grejp. Grejpfrut je mnogo veće od grejpa u veličini, i poznat je da je najveći član agruma. Obično, grejpfrut može biti i do 15 do 25 cm, a može težiti oko 2 do 4 kg. Plod se odlikuje gruba koža koja se okreće blijedo zelene ili žute boje, kada plod sazrijeva. A grejpfrut okus od grejpa, ali bez grejp je gorčina. Membrane koja se nalazi oko segmentima plod gorak, pa se ne smatra jestivo. Grejpfrut je poznat i po zajedničkim imenima poput kineskog grejp, pummelo, šedok, jabong i pommelo. Uzgoj grejpfrut stabla nije vrlo teško, ako netko zna neke osnovne informacije o grejpfrut stabla i uvjeti rasta to zahtijeva. Dakle, neka je pogledati neke važne činjenice on grejpfrut stablo i grejpfrut stablo briga.
Grejpfrut Tree informacije
Grejpfrut stablo je velika stabla koja može doseći visinu od oko 5 do 15 m. Stablo izgleda grmovit s nepravilnom krunom i nekoliko grana. Kore od stabla žute boje. Listovi su tamno zelene boje s brojnim ulje žlijezde koji izgledaju poput malih točkica. Ove žlijezde dati ostavlja sjajnu izgled. Lišće grejpfrut stabla su jednostavne. Kao i lišće, kožu na grejpfrut voće također je nakićen s ulje žlijezde. Stablo proizvodi bijele ili žućkasto bijele, mirisne cvjetove. The grejpfrut plod je obično okrugli ili duguljast oblika, a sastoji se od nekoliko segmenata ostaju okružen papirast koža ili membrana. Meso ploda je vrlo sočan i mogu biti bijele do svijetlo žute ili ružičaste boje. Budući da je suptropska biljka, grejpfrut stablo voli topla klima i visok nivo vlažnosti.
Grejpfrut za njegu drveća
Briga grejpfrut stablo počinje s razumijevanjem optimalni uvjeti rasta da to stablo zahtijeva. Prije svega, grejpfrut je suptropska zimzelenog stabla i tako, ona uspijeva na toplim klimama. Topla sunčana lokacija je poželjno za uzgoj grejpfrut stablo. Ipak, u odnosu na druge citrusno voće drveća, grejpfrut može izdržati nijansu mjere. No, za dobivanje visoko kvalitetne plodove, bolje je ići na sunčanom položaju. Inače, plodovi će biti kisela. Dostupnost odgovarajuća suncu također osigurava da stablo ostaje zdrav i ne utječe na biljne bolesti. Ipak, prekomjerno izlaganje suncu snažan izravan također nije preporučljivo. Dakle, odabrati mjesto koje mogu pružiti adekvatnu suncu, iu isto vrijeme pružiti malo sjene kako bi zaštitili stabla od nad ekspozicijom do vrlo jakog sunca.
Drugi važan aspekt grejpfrut stablo briga je tip tla. Ovo stablo može se prilagoditi različitim vrstama tla. Međutim, tlo treba biti dobro-isušen. Tijekom vegetacije pa sve do same biljke uspostavlja, to će zahtijevati redovito zalijevanje. Grejpfrut i drugi agrumi stabla obično ne zahtijevaju teške rezidba u redovitim razmacima. If stablo izgleda pregusta, možete tanki može lišće malo, kako bi se promicalo cirkulaciju zraka. Također budite sigurni da uklonite odojak raste iz korijena zaliha. Saznajte više o:; tloznanstveno, grejpfrut kalorija, a to je neke osnovne informacije o grejpfrut za njegu drveća, koje treba uzeti u obzir, a s obzirom da raste grejpfrut stablo. Osim toga, treba imati na umu da povremeno, drvo može postati osjetljivi na neke zajedničke biljne bolesti koje utječu na stabla citrusa obitelji. Najčešći štetnika koji mogu napasti grejpfrut stabla su rak, Miller insekata, antraknozi i louses kukaca. If štetnika invazija postaje ozbiljan problem, a zatim razmislite uzimanje pomoć profesionalnog u ovoj oblasti.

No comments:

Post a Comment