Monday 5 September 2011

Lemongrass bilja

Lemongrass obično koristi kao kulinarski biljka, osobito u azijskim kuhinja. It daje jak okus nalik onom citrusa ili limuna, otuda i ime. U tradicionalnoj medicini, limunskom travom biljni dijelovi su koristili kao lijek za borbu protiv nekoliko zdravstvenih problema. Što je više, to je jedan od najboljih komarac odbijajući biljke. Grow Višenamjenski biljka i možete uživati ​​u svim prednostima ove korisne trave.
Kako to Grow Lemongrass bilja
Iako Lemongrass biljka koristi kao začin biljka u mnogim receptima, nije dostupan u trgovinama tijekom godine. Ako volite ove kulinarski biljka, razmislite sadnju na svoju vlastitu. Ova tropska trava podrijetlom, biljka je vrlo izdržljiv i raste na oko 3 noge po dospijeću. Čak i početnik bez hobi zeleni palac će uspjeti u Lemongrass održavanju postrojenja. Slijedeći su neke jednostavne vrtu savjete o tome kako biljka Lemongrass.
Lemongrass Razmnožavanje: u njegovo prirodno stanište, Lemongrass biljke raste u razredi. I razmnožavanje vrši odvajanje pramenova na manje dijelove, osiguravajući da korijenov sustav nije oštećen. Odvojenih biljke se koriste za širenje. Dostupan u svim centrima vrtu, možete kupiti zdrav Lemongrass biljke od vašeg lokalnog vrtić.
Kupnja Lemongrass stabljika; Drugi isplativ način je da raste Lemongrass iz stabljike prodanih u trgovine tržišta. Za ovu, kupiti svježe i zdravo stabljika. Trim off duge lišće i srednje korijena (ako postoje), a imajući rizoma netaknut. Stavite klizi u vodi blizu sunčanom prozoru, a vidjet ćete razvoj korijena u roku od 7-10 dana.
Odaberite Sadnja Zoni; Kada lemongrass stabljika su boravili navijali, odabir i priprema sadnju stranice. Lemongrass najbolje uspijeva i kao kuhinja Postrojenja i vanjski postrojenja. Dakle, možete da raste oko kuće, po mogućnosti u blizini i također, kao dio zatvoreni u vrtu. Budući da je tropska trave raznolikost, može prilagoditi u bilo kojem tipu vrtnog tla i zalijevanje medijima.
Lemongrass Sadnja; po Vašoj udobnosti, presaditi Lemongrass, kada se korijeni su od 1-2 cm dužine. Možete biljka izravno u vrtnog tla ili u kontejner popunjena redovitim potting mix. , U oba slučaja, vaš Lemongrass biljke će rasti luxuriantly, tako dugo dok su potrebni uvjeti rasta održava pravilno. Iu slučaju raste u vrtu tla, trebat će vam da biljka lemongrass u područjima koja su izložena suncu.
Lemongrass Plant Care; Skrb savjeta za Lemongrass bilje su vrlo jednostavna. Sve što trebate je zadržati biljaka u saksiji u djelomičnom hladu ili punom suncu uvjetima. Pravilno navodnjavanje je još jedan važan savjet za održavanje zdrave Lemongrass biljke. Voda vrtu biljke ili saksiji biljke redovito i zadržati tlo vlažne, ali ne gnjecav. Ako ste borave u hladnom regiji, morat ćete ih zaštititi od ekstremnoj hladnoći temperaturama.
Lemongrass žetvu; roku od 2 mjeseca nasada ili nakon 60 dana, možete početi žetvu your Lemongrass biljke. Odvojeni dio pramen i izrezati biljke u bazi. Ako je potrebno, trim ih na oko 8 inča visinu za čuvanje hranjivih tvari. Jednom zasadih, jedan Lemongrass biljka raste i medvjeda zdrave ostavlja dugi niz godina. Možete misliti da je to sadnjom nakon svakih 4-5 godina.
To je sve o odrastanju i održavanje zdravog lemongrass biljka. Komarac odbijajući svojstva ove biljke pomoći će u kontroli i odvozom ove neugodne insekata. Također, saznajte kako da lemongrass čaj i uživati ​​u njoj kao osvježavajuće piće. Ona pomaže ublažavanje groznice simptoma, artritis bol i grčeve u trbuhu na prirodan način.

No comments:

Post a Comment