Thursday 22 September 2011

Destilirana octa

Jasno tekućina koja se nalazi u svakoj kuhinji i čišćenje ormara! Bilo nagađanja, što je to? Također, to znaju po zajedničkim nazivom: Čisto bijela octa. Također poznat kao destilirana octa, to je jasan vodeni rastvor koji sadrži oko 5% octene kiseline. To je obično napravljena od fermentiranih kukuruza ili riže, kroz proces anaerobne fermentacije. Nakon fermentacije, alkohol sadržaj popustila se pretvaraju u octenu kiselinu. Ovo pretvaranje je uz pomoć acetobacter bakterije. A konačni proizvod proizveden je octena kiselina koja je jedini i glavni sastojak destilirana octa. Preciznije, to je tekućina najčišći oblik kukuruza alkohola. Osim toga riže, pšenice, raži i ječma može se koristiti za izradu ovog jasno rješenje. Povrće uz dobru količinu sadržaja skroba (kao što su krumpir i repa), također se mogu koristiti za stvaranje. Sada, neka je shvatiti neke prednosti i koristi ovog svestranog tekućina!
Destilirana octa koristi
Čišćenje kuće, Kada razmišljam o svojoj kući za čišćenje i nema komercijalnog čišći proizvod u vašem domu (! Krivo vrijeme), ne brinite! Destilirana ocat za čišćenje je sve što vam je potrebno. Stroppy mrlje od vrata, prozora okna, zidovi i namještaj se mogu ukloniti u tren oka, koristeći spužvu natopljenu s koncentriranom destilirana octa. Čak sudoperi obložene sapunom rezidua i statičkih clings može očistiti učinkovito s ovog tekućina. Može se koristiti za čišćenje i dezinfekciju countertops, aparati, vinil / keramika na podovima, WC i kupaonice. Destilirana octa kao dezinficijens, ubija plijesni i plijesni. I da ako nemate omekšivač, možete staviti neke razrijeđenom obliku ove tekućine u perilica rublja. Uklanja mrlje pranje rublja, a također posvjetljuje do tkanina izgled. Čišćenje perilice s octom i čišćenje Parket sa octom su prilično oštar načine ublažavanja down svoje dnevne kućanske poslove! (Sada je ne da je dobra vijest?)
Kuhanje, Destilirana ocat sve namjene tekućina. To je glavni konstitutivni u izradi ostalih biljnih / bobica okusom octa koji se začini koriste u hrani i plemenita umacima. Vinaigrettes, a koristi se za začinjavanje sadrže. Mnogi kuhara koristiti ovaj tekući for tenderizing teške meso marinading, ključanje ili pirjanja. Sklekovi na razboju, Chutneys, ukiseljeno povrće, kiseli krastavci, salatu i marinade sadrže ovaj. A ne propustite zanimljiva činjenica, da ako su vaše povrće uvenuo, pokušajte stavljajući ih u otopini s hladnom vodom i to čista, bijela octa i povrće će postići svjež izgled!
Vrtlarstvo; destilirana octa je dobrodošla vijest za sve gardeners vani. Koncentrirana oblik ovog rješenja će pomoći u istrebljenju mealybugs, korova i trava koje su jeli se života svog vrta. Ant kreveta može raspršene ga prskanjem. (Vrtlari može značiti li ovaj članak: destilirana octa korova receptom za uklanjanje korov). Ako želite sačuvati buketi, samo dodajte otopinu šećera i octa u vazu i vaše cvijeće će krasiti jedan svjež šik izgled!
Pet Care; Jesu li vaše kućne izrade lom by grebanje zidova, namještaja i tepisi? Just sprej octa u potrebnim mjestima i spasi sam sebe nevolje! Ovog tekućina je životinja zastrašuje, obično se koriste za čišćenje životinja cages (kunića, hrčaka i ptica). Također neutralizira amonijak miris ljubimca mokraće. Mnoge kućne ljubimce (kao što su psi i mačke), imaju neke annoying navike kao što su, žvakaća stvari i stalno svrab nečije uši. Sve što trebate učiniti je primijeniti ovo rješenje s vodom i alkohol dodatno, na bunde vaše kućne ljubimce. Ne samo bunde vaših kućnih ljubimaca remain zdrava, ali također ostaju čisti i sjajni!
Deratizacija, Mravi, puzanje kukci, puževi i mealybugs ne samo ti nakaza out, ali također može predstavljati opasnost za svoj vrt. Sve što trebate je snažna pesticid i vi to imati! Pljusak koncentriran ocat na ovim kukcima i da će strah da unesete dvorištima ili vrtovima opet! Ako vaš kuhinja infestirane muha slavlja na vašem hranu, uzimajući osloboditi od voćne mušice s octom je vaš rješenje!
Osobna njega; destilirana octa zdravstvene beneficije su brojne, kao što je ima antibakterijska svojstva. Ispijanje svoju četkicu za zube u njoj će pomoći u ubojstvo sve klice i bakterije zaraženih u svoj osobni kupaonske. Za iskričavu bijeli zubi, četka zube s octom, jednom tjedno. Na medicinske razloga, destilirana ocat za toenail gljiva, nos bleeds, mučninu, nosna kongestija i grčevi u mišićima je učinkovit tretman. Za liječenje toenail gljiva ili atletskog stopala, sve što morate učiniti je pripremiti mlakom rješenje od čistoga bijelog octa i vode. Natapanje noge u ocat za 10-15 minuta će vam donijeti željeni rezultati. (Da biste znati više o toenail gljiva liječenje, da li pročitajte naš članak o ocat lijek za toenail gljiva). Osim zdravstvene prednosti ocat, destilirana ocat za peruti i uši su vrlo uspješan u kosi tretman. Ispiranje kose s razrijeđenim rješenje će dobiti željeni rezultati. Osim toga, vaša kosa će dobiti sjajan pogledajte!
Nadam se da ovaj članak je pomoglo da razumijete destilirana octa koristi i prednosti. Bijeli ocat when pripremljena svježe je uvijek bez glutena destilirana octa. Za ljude koji nisu svjesni što glutena znači, ovdje idete! Gluten je kompozitni tvar sastavljena od proteina (glutenina and glijadina). Ovi proteini su nalaze u škroba sadržaj žitarica poput pšenice, ječma i raži. Iako su ove žitarice glutena bogata po prirodi, destilacija alkohola koji je proizveden u trenutku izrade ove čiste bijeli ocat (prije pretvorbe octena kiselina), uklanja glutena, te je time krajnji proizvod bez glutena. Dakle, ako ste zainteresirani za izradu bijelog octa kod kuće, onda samo mješavina octene kiseline (4-7% koncentriran) sa destiliranom vodom. I sljedeći put netko postavlja pitanje je ocat dobar za vas?, Vi nemate odgovor, zar ne? Ovaj svestrani proizvoda i ekonomičan će zapravo uštedjeti nagrada koju možda troši na skupe sredstva za čišćenje, pas šamponi, pesticidi i lijekovi.

No comments:

Post a Comment