Tuesday 28 February 2012

Vrste akustičnih gitara

Volim suptilnosti i tonski raspon akustične gitare. - Dan Fogelberg
Akustična gitara su prekrasni instrumenti koji su odigrali vrlo značajnu ulogu u glazbenoj revoluciji. Da nije bilo akustičnih gitara tada, ne bismo bili u mogućnosti igrati električne gitare i "gitare efekti 'procesora sada. Većina glazbenika radije akustičnih gitara nad svojim kolegama električni, s obzirom na jasan prirodni ton i svestranost u stilu igre. Akustična gitara su dobre mogućnosti za čist zvuk, koji se općenito traži u spor ili zemlju pjesme. Razumijevanje vrste akustičnih gitara je prava zabava. Imate mnoge vrste akustičnih gitara izdvojiti u skladu s oblikom tijela, vrste i broj nizova koriste, itd. Slijedeći je jednostavno objašnjenje tipa akustične gitare općenito.
Dvije osnovne vrste akustičnih gitara
Klasična gitara: istaknute značajke klasičnih gitara su najlon žice i širok fretboard. Te gitare se uglavnom koriste jazz glazbenicima i gitaristima koji su se u klasičnoj glazbi. Neki ljudi čak odnose na njih kao španjolski gitare i najlon-žicama gitare. Samo zato što najlonske žice su vrlo lako na dohvat ruke, te gitare su uvelike preferiraju početnik gitarista.
Folk Gitare: Folk gitara su standardni akustika koje se obično nalaze u gitare zajednice. Oni su brončane žice ili čelika, što ih čini zvuk vrlo različite od najlona žica akustične gitare. Folk gitare su dalje podijeljene u širok raspon akustične gitare, ovisno o broju žica i tijelo stilu.
Imajte na umu da su gore navedene dvije široke tipa akustične gitare, koja ne uključuju akustičnih gitara spominje u sljedećem. Vratimo se sada upoznati najbolje vrste akustičnih gitara zbog specifičnosti.
Vrste akustičnih gitara Prema specifikacijama
12-akustičnih gitara Gudački: Kao što ime sugerira, 12-žičane akustika su one koje imaju 12 žice, za vrlo čist zvuk. Šest dodatnih tanke žice samo su postavljeni u blizini osnovnih šest žica na gitari postava. Uz bogatiji ton, ova gitara i daje se jednom zboru, kao što je efekt. Ugađanje dodatne žice je isti kao i primarna žice, ali oktavama može znatno razlikuju.
Rezonator gitare: To su nešto različite vrste koje koriste jedan ili više okrenuo metala kukova, umjesto konvencionalnog Soundboard na standardne akustične gitare. Vi ćete lako moći prepoznati rezonator gitara, mimo obličje at čelika poput ploče na tijelo sa rupama na sebi. Oni su uzeti u obzir da se proizvode viši zvuk od standardnih akustika.
Jumbo gitara: Jumbo gitara dolaze u kategoriju standardnih narodnih gitare. Ove vrste imaju veliki tijelo koje proizvode dobra iznos akustičnim zvukom. Slično kao jumbo, postoje i drugi tipovi tijela, kao i, kao što su bojni brod i Nex. Oni su u velikoj mjeri koriste u rock glazbi i brz ritam glazbe.
Akustična bas gitara: Akustična bas gitara su one koje su debele žice bas gitaru i tijelo malo veće od standardnog akustičnu gitaru. Oni se koriste za stvaranje jasne i prirodne bas zvuk. No, slušanje akustične bas bez kurva može biti uistinu težak zadatak. Ti bas gitare uglavnom se koriste u jazz i soft rock glazbe.
Elektro-akustične gitare: elektro-akustična gitara je obično normalan akustičnu gitaru, ali s pickups registriran za zvuk pojačala kroz pojačalo. Ti se koriste pjevači koji žele koristiti akustika ispred velike gužve. Oni obično imaju tunera, equalizer kontrole i volumena knobs na tijelu.
To je opće objašnjenje tipa akustične gitare. Umjetnici pitaju glazbeni instrument proizvođačima da se s prilagođenim modelima koji imaju određene značajke ugrađene prema njihovu potrebu za zvuk. Nadam se da je do sada možda razumjeli o različitim vrstama gitara u akustički obitelji.

No comments:

Post a Comment