Tuesday 28 February 2012

Cruise Control Problemi

Moderni automobili opremljeni su inteligentnim sustavima kontrole nad vozilom koje se mogu samostalno upravljati njegov rad. Tempomat je jedna takva inovacija u sve automatizirano funkcioniranje modernih automobila. U ovom članku, ja govoriti o zajedničkim problemima tempomatom i rješavanje problema metodama.
Što je Kontrola putovanja?
Prije nego što prekapati u tempomat problema, neka mi ukratko objasniti funkcioniranje sustava cruise control. Tempomat je automatska kontrola brzine mehanizam. Olakšava vozač da da zadrži brzinu ručno pritiskom na papučicu gasa. Nakon što je tempomat aktiviran, osim manevriranje dužnosti, vozač ne trebate brinuti o ubrzanje kontrolu. Ovaj mehanizam je vrlo koristan tijekom vožnje na dugim rutama i visoke načine da se protežu stotinama milja. Osim lakoće u vožnji, ovaj mehanizam povećava učinkovitost goriva u automobilu. Postavljanjem tempo tempomatom za manje od ograničenja brzine, možete osigurati da se ne zemlja s prebrze vožnje ulaznica!
Nadzor nad brzinom se ostvaruje kroz kontrole nad prigušnog ventila na motoru, koji odlučuje volumen benzina konzumira u isto vrijeme. Tempomat postavke su nadomak vozača i obično su "on / off ',' nastavak ',' set ',' ubrzati 'i' obala 'tipke. Nakon što je vozač ručno je ubrzao automobil iznad određene minimalne brzine, cruise control mehanizam može biti aktiviran kada postavite ograničenje brzine. To ostavlja akcelerator na autopilot i ne trebate gurati prema dolje akcelerator bilo koji više. Čak i ako ste pritiskom na pedalu i ubrzati iznad zadane vrijednosti, brzina će niže na zadanu vrijednost, nakon što otpustite pedalu gasa. Mehanizam prestane raditi u slučaju kočenja ili prislušni od kvačila. Nadzor nad brzina se postiže povlačenjem gas kabel vakuum operiran servomehanizam. Modul tempomat (CCM) nadzire ukupnu funkcioniranje mehanizam putem povratne informacije i relej mehanizam.
Zajednički Cruise Control problemi
Tempomat mehanizma, prisutni su mehanički izum, ranjiva je na određeni problemi zbog propusta dijelova ili neuspjeh koordinacije između njih. Evo najčešćih problema s tempomatom da biste mogli suočiti. Pročitajte više o automobilu problema.
Brzinu vozila osjetnika, senzor brzine vozila (VSS) je oko modula tempomat, koji prati brzinu vozila slanjem izmjenične struje, signala, čija frekvencija direktno je proporcionalna brzini. Kada senzor brzina vozila ne uspije, to se više ne može primati signal informacije o brzini vozila, čineći ga slijepim i beskoristan. VSS neuspjeh je jedan od najčešćih problema s tempomatom da biste mogli suočiti. Kako možete znati da cruise control ne radi je posljedica neuspjeha VSS? Pogledajte na brzinomjer, jer je ovisna o VSS previše. Ako prestanete tempomatom i brzinomjer radi istovremeno, vi se suočavaju s VSS neuspjeh. U tom slučaju, jedini izlaz je da se popraviti ili zamijeniti VSS.
Cruise Control Modul problema; modul tempomat je mozak mehanizam tempomat. IT procesa signale koje dobiva od VSS, on uspoređuje s brzinom set vrijednosti i prods pogona to accordingly kontrolu gasa kroz vakuum mehanizmom. Pregorjeli osigurač i slomljena žice može biti prokletstvo CCM mehanizma, što dovodi do funkcionalnih propusta, a time i potpunu kontrolu brzine neuspjeh. U tom slučaju, popravak ili zamjenu CCM je jedini način da se vratiti natrag funkcionalnost.
Pogon Vakuumski Dijafragma propuštanja, pogon je uređaj koji zapravo kontrolira gasom kroz vakuum mehanizmom. Ako vakuum dijafragme unutar pogona, razvija curenja, mehanizam tempomat neće uspjeti. To je također jedan od najčešćih problema cruise control. Jedini izlaz je pričvršćivanje curenja i obnavljanje vakuum unutar pogona.
Throttle Povezanost Breakdown, Throttle je veza poveznica pogon i gas. Te veze su obično metalni lanci. Ako ne uspiju ili razbiti, tempomat će prestati raditi. Zamjena povezanost će riješiti problem.
Nadam se ovaj pregled tempomat problema i rješavanje problema bio koristan. Koristeći ovaj 'auto-pilot "mehanizam za kontrolu brzine dolazi sa svojim udjelom rizika. Ovi inteligentni transportni sustavi moraju se koristiti pažljivo i najkorisniji u duge vožnje. Otklanjanje poteškoća tempomat nije jednostavan posao, kao što ste možda shvatili do sada. Dijagnosticiranje i popravak problema tempomat zahtijeva mnogo specijalizirane opreme, na koji, vi ne svibanj imati bilo koji pristup. Osim ako posjeduju potrebnu stručnost i alate, to je posao, najbolje lijevo za popravak automobila profesionalci!

No comments:

Post a Comment