Sunday 26 February 2012

Peer tlak kod tinejdžera

Vršnjaka su kolege ili prijatelji vašeg teen koga je on / ona susreće svaki dan. Postoje neke sličnosti u njihovom načinu razmišljanja i ponašanja koji donosi mlade u neposrednoj blizini svojih vršnjaka. Mlade obično provode više vremena sa svojim vršnjacima nego što učiniti sa svojim roditeljima. Dakle, to je sasvim moguće da su njihovi vršnjaci će imati učinak na njih. Uočeno je da pritisak vršnjaka u tinejdžerima ponekad je pozitivan i konstruktivan, a ponekad, to je negativan ili destruktivno. U sljedećem paragrafu, neka nam raspraviti koncept peer pressure kod tinejdžera u detaljima.
Peer tlak u Tinejdžeri - pro i kontra
Bilo peer pressure u tinejdžera će biti pozitivno ili negativno bi se u potpunosti ovisiti o tome kako je njegov kolega i prijatelja. Ako je Vaš teen ostaje u društvu dobre, iskrene djeca iz obrazovanih obitelji, on će dobiti priliku da nauče mnogo od njih. To će poboljšati svoju ličnost i cjelokupno ponašanje. Vidjet ćete više vremena da je postala zrela osoba i stekla sposobnost da se ispravne odluke sebe. Također ćete primijetiti da on uspije u ostvarivanju postavljenih ciljeva i njegove ciljeve. Vršnjaka može potaknuti da činimo dobro stvari i može također potaknuti vaše moral pružanjem emotivne podrške s vremena na vrijeme. Zdrava konkurencija među vršnjacima može vam pomoći poboljšati akademski kao i vannastavnim performanse vašeg teen. Više o negativan utjecaj vršnjaka.
Međutim, ako je pritisak vršnjaka u tinejdžera je negativna, onda to može ozbiljno ugroziti napredak vaše teen. Živim u loše društvo može prisiliti mlade da se pod pritiskom ili utjecajem loših navika kao što su piće, pušenje i teen droga. Zabilježeni su brojni slučajevi gdje djeca mogu se razmaziti i počiniti najvećih pogrešaka svoga života zbog negativnih peer pressure u tinejdžera. Dakle, razumijevanje što posljedice nečijeg djelovanja je vrlo bitno kako bi se izbjeglo pada u takav nered. Roditelji mogu igrati važnu ulogu u donošenju svoje mlade iz peer pressure. S obzirom na slijedećem stavku je uloga roditelja u radu s vršnjacima pritisak u tinejdžera.
Kako roditelji mogu pomoći Tinejdžeri se nositi s pritisak vršnjaka?
Peer tlak u tinejdžera je nešto što je teško izbjeći, čak i ako roditelji probati njihovu razinu najbolje. Međutim, roditelji mogu spasiti svoju djecu od uzimajući krivi trag u njihovim životima tako što ih razumiju razliku između dobra i zla i reći im ono što je dobro za njih. To zrelost može postići više vremena s odgovarajuće smjernice i obuka.
Mnogo puta, tinejdžeri često su frustrirani kada vide da njihovi roditelji nemaju vremena za razgovor s njima. Ovaj nedostatak dijaloga može biti vrlo opasno, jer to frustracija može voziti mlade da radiš pogrešne stvari. Trebate inicijalizirati dijalog sebe i objasniti stvari vezane uz njihove dobrobiti u prijateljskom i jednostavan način. Trebali bi ih naučiti načine bavi peer pressure i što učiniti u vrijeme hitne. Generiranje povjerenja u svoju djecu je vrlo važno kao tinejdžeri nisko na povjerenju i emocionalne snage su više skloni da na peer pressure. Možete pročitati više na:; Činjenice o pritisku vršnjaka, Efekti peer pressure, negativne i pozitivne učinke peer pressure, peer pressure kod tinejdžera može se promatrati sve veći broj mladih uzimajući uključeni u kaznena djela. To je ozbiljan problem za mlade diljem svijeta. Po vodilja tinejdžera na prijateljski način, možemo utrti put njihov napredak.

No comments:

Post a Comment