Saturday 18 February 2012

Koi Pond Alge

Rast algi nije neuobičajeno u ustajale vode tijela, bilo koi ribnjak ili bilo koje druge vrtna jezerca. To ne znači da alge su odsutni u tekućicama. Naravno, oni su prisutni u svim vodna tijela, gdje su uvjeti povoljni za fotosintezu. Ipak, optimalne uvjete za rast algi su povoljniji u jezerske vode. Uzimajući to u obzir, koi ribnjak alge je veliki problem za hobisti koji posjeduju takve vrtna jezerca. Razumijevanje čimbenika odgovornih za alge rast će pomoći u kontroli koi ribnjak alge učinkovito.
Što Uzroci algi Rast u Koi lokvama?
To nije tako lako za održavanje odgovarajuće ribnjak ekosustava, gdje je čista voda, elegantan obličje biljaka i zdrave ribe. Doista, Koi Pond održavanja savjeti su slična onoj u riba tenkova. Rutinsko čišćenje ribnjaka (dvotjednik) i sezonsko održavanje su ključni za održavanje razine vode kemije optimalan raspon. U suprotnom, višak nakupljanje hranjivih tvari iz hrane za ribe, riblje otpada i biljaka fotosintezu uzrokovati povećan rast algi u ribnjacima koi.
Slično kao i zelene biljke, rasta zahtjeva za alge su kisik, ugljični dioksid, sunce, voda i hranjive tvari. Kada dodatak potting tla ili s blagim gnojiva ribnjak biljaka, koju su također hranjenja algi. U konačnici, koi ribnjak alge rast će biti pokrenut, u određenoj mjeri. Drugi glavni uzrok višak algi u Koi ribnjak je nedostatak natječu biljaka. Kao što postoji su manje biljke, hranjive tvari se prikupljaju jezerske vode, koja tijekom vremena povećava alga rast i reprodukciju. Pročitajte više o algi u riba cisterna.
Kako Stop Koi Pond algama?
Slično kao i bilo koji drugi vrtni ribnjak problema, rješavanja viška rasta alga u Koi lokvama je imperativ kako bi izbjegli buduće prijetnje. A kašnjenje u Koi Pond algae uklanjanja će cause algae cvatu, što opet dovodi do gušenja ribnjak stanovnika, uključujući i svoje lijepe koi. Savjete u vezi kako kontrolirati ribnjak alge ovisi o pokreće čimbenici za nagli rast algi. Navode se u nastavku su neke metode za kontroliranje koi ribnjak alge, koja možete primijeniti na svoju vlastitu:
Koi Pond Lokacija; Kao što je spomenuto već, alge najbolje uspijeva u vodi s dovoljno sunca. Dakle, to je najbolje mjesto koi lokvama u djelomično zasjenjenom dijelu vrta (ako je moguće). Taj način, možete ograničiti dostupnost svjetla koi ribnjak alge. Ne brinite o ribnjaku biljaka, oni rastu i u djelomičnom hladu stanju.
Uvesti Površina Biljke, Ako je uopće vaš vrt jezero prima dovoljno sunčeve svjetlosti, možete uvesti plutajuće bilje ili one koji imaju plutajuće lišće (npr. vode ljiljane). Time se sprječava prodiranje svjetla na dnu jezera, što je presudno za rast alga. Međutim, nemojte pretjerati, i ostaviti prostor za Koi ribe i drugih ribnjak stanovnika. Saznajte savjete o tome kako kontrolirati ribnjak alge.
Monitor razine hranjivih tvari, praćenje razine hranjivih tvari i vode kemija je bolji način za kontrolu koi ribnjak alge. Nikada nemojte se upuštati u ishrani ribnjak biljaka gnojivima, osim ako je to potrebno. Instaliranje ispraviti ribnjak sustav za filtriranje, poželjno je UV filter i biološki filter, još je jedan način za smanjenje rasta koi ribnjak alge. U njoj se čuva vodu čistom i kontrolira nagli rast algi.
Drugih kontrolnih metode; U slučaju nekontroliranog rasta algi u ribnjacima koi, možete koristiti kemijske formulacije ili alge ubijanje proizvode koji se prodaju na tržištu. Uzmi ovaj korak kao posljednje mjesto, jer uvođenje bilo kakvih kemijskih sredstava u Koi lokvama može uzrokovati štetne učinke na koi i lopočima. Jednom u neko vrijeme, možete smanjiti hranu posluživanje iznos Koi ribe i automatski, oni će hrane ribnjak alge. Možete pročitati više o akvarija algama kontrole.
Kao što vidite, koi ribnjak alge kontrolu počinje od samog ribnjaka. Stoga, pobrinite se da se okupe odgovarajuće informacije u vezi Koi Pond graditeljstva. Potražite savjet od svojih prijatelja koji su vrtna jezerca, o svojim iskustvima i zajedničke probleme (ako postoji). Na taj način, da ćete dobiti ideju koja se odnose na kontrolu algi i ukupnu održavanje koi ribnjaka.

No comments:

Post a Comment