Saturday 18 February 2012

Aktivnosti svakodnevnog života Kontrolni popis

Aktivnosti svakodnevnog života obuhvaćaju one poslove koji su neophodni za dovršetak rutinske zadatke. Nesposobnost za obavljanje tih djelatnosti može stvoriti probleme u dan-to-dan život od osoba u pitanju. Ljudi u dobnoj skupini iznad 65 godina obično se suočavaju s poteškoćama u obavljanju tih aktivnosti svakodnevnog života. Aktivnosti svakodnevnog života provjeru treba dokazati da bude korisno za ove starije građane. Potrebe starijih osoba može dobro riješiti uz pomoć tih popisa.
Aktivnosti svakodnevnog života Popis, a svakodnevnih životnih aktivnosti mogu se podijeliti u dvije kategorije: osnovne svakodnevnih životnih aktivnosti i instrumentalne svakodnevnih životnih aktivnosti. Temeljna one se trebaju obaviti samostalno osoba u pitanju. Popis u nastavku Trebali bi nam dati ideju o tome koje aktivnosti su uključene u ovu grupu. , Premještanje, jelo, dorada / svlačenje, WC aktivnosti, osobne higijene i dotjerivanje, instrumentalnih aktivnosti svakodnevnog života ne drže mnogo važnosti kao temeljni aktivnosti, međutim, ovi su još uvijek važni skup dnevne aktivnosti. Temeljne aktivnosti su one bez kojih osoba ne može opstati. Instrumentalni aktivnosti s druge strane omogućiti osobi da vodi dobar društveni život. Ove aktivnosti su upisani u nastavku. , Odlazak u kupovinu, kuhanje hrane, radi rutinske kućanske poslove, Korištenje telefona: Uzimajući pravilnu njegu kućnih ljubimaca, uzimanje lijekova, obavljanje aktivnosti koje se odnose na propise i sigurnosne procedure, upravljanje novcem is njima povezanim pitanjima, popis za aktivnosti svakodnevnog života, a aktivnosti svakodnevnog živi popis može se koristiti za praćenje važnih dnevne zadatke. Kontrolni popis bi trebao biti spreman sa stupcima koji ukazuju da li je osoba u pitanju mora za obavljanje tih djelatnosti samostalno ili uz pomoć. Stupac za pokazivanje da li je osoba potpuno ovisni o drugima također treba biti uključena u tablici. Starenje stanovništva, odnosno starije osobe mogu imati koristi od takve provjeru.
ActivitiesIndependentHelp NeededCompletely DependentNot primjenjivo; kupanje, dotjerivanje, dorada, debelog crijeva / kontrole mjehura, oralne higijene, hodanje, mobilnost i prijevoz, jelo, penjanje stepenicama, planiranje obroka i kuhanje, nalog Trčanje, koristeći telefon, upravljanje, Lijekovi, radi pranja; za domaćinstvo poslovi, Novac Uprava; Vožnja
Aktivnosti svakodnevnog života provjere prikazani gore, grupa zajedno potrebne aktivnosti. Starije građani trebaju pomoć u tome mnoge aktivnosti svakodnevnog života. U takvim slučajevima, pomoć Homecare radnik može biti availed. Ako Homecare radnik radnik je unajmio, pružajući mu sa specifikacijama o zadacima koje se izvode postaje neophodno. Ovdje je primjer za aktivnosti svakodnevnog pomoći provjeru koji prenose potrebne informacije Homecare radnika.
Pripremanje jela, a aktivnosti svakodnevnog života provjere navedene u nastavku sadrži dva stupca za odgovore, 'Da' i 'Ne'. Odgovori koji se odnose na aktivnosti svakodnevnog života uvršten u sljedećoj tablici mogu dati kao ni 'Da' ili 'Ne'.
ActivityYesNo; Hoćete li plan o jela biti spreman?, Da li vam je potrebna pomoć u procesu planiranja obroka?; Trebate Homecare radnik za pripremu jela?; Želite li Homecare radnik za pripremu obroka i pohraniti ga u hladnjak on?, Da li biste radije jesti jela u dnevnom boravku preko kuhinji?
Aktivnosti svakodnevnog života provjere iznesene u članku pokriva gotovo sve potrebne zadatke za dan-to-dan život. Popis bi trebao dokazati da bude korisno za obavljanje rutinskih zadataka glatko.

No comments:

Post a Comment