Thursday 1 December 2011

Ruž: Povijest ruž

Moderan dan ruža za usne je sastavljena od velikog broja sastojaka kao ulja, voskovi, emollients, pigmente, itd. voskom daje stabilizirao oblika na usne, a ulja i masti daju mekane, ali firma teksture. The emollients poput aloe vera i vitamin E pomaže da usne u dobro hidratizirana stanje. Također može imati i druge aditive kao što su alkohol konzervansi, kao i za zaštitu od sunca i mirisa. Ruž je neizostavni dio šminka kit milijuna moderne žene diljem svijeta. To je uglavnom zbog toga, to je jednostavan i jeftin način za napraviti modni iskaz. Međutim, ako pogledamo u ruž za usne povijesti, od vas će uvidjeti da je praksa da ga koristite kako bi se atraktivan izgled ženi usnama počeo tisućama godina prije.
Povijest ruž za usne
Različiti povijesni zapisi upućuju na to da ruž za usne korijene u drevnoj Mezopotamiji gotovo 5000 godina. Utvrđeno je da su žene drevnog babilonskog grada Ura koristi za mješavinu zgnječen poludragog kamenja s pastom i to primijeniti na usnama za dodavanje boje na njima. Dokaz Također je utvrđeno da žene u Indus dolina civilizacije primjenjuje crvene boje na usnama. U antičko rimske civilizacije, žene koja je pripadala gornji sloj koristi usne boje da su proizvedeni kod kuće.
U starom Egiptu također, žene volio ton svoje usne s atraktivnim ljubičasto-crvene boje. Oni su koristi za kombiniranje joda i broma spoj poznat kao brom mannite dobiti da usne boje koji se pokazao kao vrlo otrovne. Iz tog razloga, kasnije je bio poznat kao 'poljubac smrti'. On je rekao da Kleopatra, posljednji faraon drevnog Egipta, a koristi se slomiti karmin kornjaša, mrav je jaja i kane za pripremu preslatko crvena boja za usne. Dodati neke ljeskanje učinak na usne boje, ekstrakti od ribe skale su također korišteni.
Najočitiji pitanje koje dolazi u naš um, kada smo raspravlja o povijesti je ruža 'koji je napravio prvi ruž'. Zasluga za razvoj prvi ruž za usne ili usne boje u obliku stick je dano Abu al-Quasim al-Zahrwai. Pripadao je Andaluzija Španjolska područje i često se naziva ocem moderne kirurgije. Stvorio je prvi ruž za usne u oko 900 AD je korišten od voska u obliku baza na koju mirisi su dodane, a zatim pritisne u kalup.
Tijekom srednjeg vijeka, popularnost ruž odbijena. Na taj doba, ruž smatra da se kozmetički koja je pogodna za prostitutke i niže klase žene. Dakle, žene koje pripadaju gornjem razredu prestali ga koristiti. Ruž ponovno povratio svoju popularnost u 16. stoljeću. To je bio elizabetanski doba i kraljica Elizabeta I, Engleska, sama koristi svijetlo crvene boje na usnama, zajedno s kredom bijelom lice puder. Ponovno, u sredini 17. stoljeća, ruža za usne s kojima se suočavaju krut oporba iz Engleske pastor zove Thomas Hall. Vodio pokret koji je snažno protivio korištenju bilo kakve kozmetike i smatra bojanje lica kao 'Devil's Work ". 1770, britanski parlament je donio zakon o zabrani nošenja ruža za usne. Stoji da ako žena nosi ruž za usne, bi mogla biti pokušao i kao jedna vještica!
U kasnim 1890-ih, popularnost ruž počeo diže sve više ponovno. Postupno, postala je pomama među ženama. Industrija holivudskog filma imao veliki doprinos u tom pogledu. Žene željeli imati poboljšane i punije usne poput svojih omiljenih glumica i time prodaju ruža je sve više i više. Mali lonac usne boje bio zamijenjen push up cijevi oko 1915. Žene htjela ruž koji ostaje na svojim usnama za duži vremenski period. Stoga poljubac-dokaz ruž je došao u biće. To je bio uveden na tržište je kozmetička tvrtka se zove Hazel biskup Inc u 1950.
Iz povijesti ruž morate imati sada dolaze da znaju kako se razvijao se tijekom vremena u sadašnjem obliku. Danas se može naći ruža za širok raspon nijansi. Osim izbora boja, postoje i ruža za usne na tržištu s posebnim sastojcima koji su neophodni za njegu usana. Poput, neki od njih su kreme za sunčanje, moisturizers i uređaja kako bi se zadržati na usnama u zdravom stanju.

No comments:

Post a Comment