Tuesday 27 December 2011

Mačja trava bilja

Lavanda plava boja mačja trava cvijet je prekrasan dodatak bilo kojem cvjetnjak. Taksonomski prikazan kao Nepata faassenii je mačja trava biljka je višegodišnja zeljasta vrsta. Mačja trava je odličan vrt biljka za ljude koji imaju manje vremena za trošenje u vrtu. With povećan interes raste biljka mačja trava, hybridizers su razvili različite sorte koje cvatu u različitim bojama, od bijele do ružičaste, ljubičaste i plave.
Mačja trava bilja: Uzgoj i njega
Ukoliko ste u potrazi za višegodišnje biljke cvatu that cijelo ljeto, biljka mačja trava je jedan od njih. Popularno je narasla u bilje vrt, uglavnom zbog aromatičnih lišće i cvijeće. Mačja trava biljka je ekstremno izdržljiv, u smislu nestašice vode i drugih faktora rasta. Dakle, čak i ako imate suhu tlu, ne možete dati opravdanja za mačja trava ne raste biljaka. Ove višegodišnji cvatnje biljka je lako rasti i briga za. Pogledajte savjete navedene u nastavku za održavanje zdrave biljke mačja trava u dvorištu. Više o višegodišnje cvijeće koje cvatu cijelo ljeto.
Plantažni stranice, mačja trava biljka najbolje uspijeva u područjima koja primaju punom suncu. Utvrđeno je da biljke uzgojene u osunčanim područjima imaju više cvjeta od drugih zasađeno u djelomično zasjenjenom mjestu. Sukladno tome, odaberite odgovarajuće plantaže mjesto za mačja trava biljke. Također možete razmotriti raste mačja trava postrojenje u kontejnerima. Oni se mogu uzgajati u cvijet kreveta, granica ili kao tlo pokriva prema vašem vrtu izgleda. Znati više o kontejner vrtu.
Stanje tla, kao već spomenuto, mačja trava biljke su sušom tolerantne sorte. Oni mogu prilagoditi na suhom tlu, a ne u mokrim ili preplavljen tlo. The poželjno conditions su dobro drenirano tlo, obogaćena organske tvari i pijeska čestice. Isto tako, pripremiti potting mediji za sadnju u loncima mačja trava. Možete miješati pijesak i rock komponente kako bi se potrebna poroznost.
Mačja trava sadnje, sadnja savjeta za mačja trava se ne razlikuje od ostalih višegodišnjih biljaka. Make nasada rupe u vrtu ili tlu potting mediji, duboko dovoljno za plasman root loptu bez oštećenja. Nježno prijenos mačja trava biljka u rupu i prekriti tlo. Pritisnite tla oko biljaka i vode duboko. Ponovite sadnju koraci za ostale mačja trava biljke, održavanje prostora od oko 18 cm između dvije biljke.
Nakon Plantažni Care, u roku od prvih nekoliko dana nakon što je plantaža, trebate se pobrinuti za novo zasađeno mačja trava biljke. Voda ih redovito dok oni dobiti osnovana u tlo. Ipak, pobrinite se da na vrhu ostane suho tlo između dva waterings. Razmislite o dodavanju sloj malča za kontrolu korova i ujedno, očuvati vlage u tlu. Saznajte više na malčiranje.
Mačja trava Cvjetni Njega, pod uvjetom da održavaju povoljne uvjete za rast, mačja trava biljke će nositi cvijet spikes tijekom ljeta. These mirisnog cvijeća privlači leptire, pčele u vrtu. Možete produljiti cvatnje razdoblje mačja trava strane deadheading za istrošeno blooms. Na taj način možete sačuvati bitne hranjive biljke i potaknuti razvoj novih cvjetnih pupova.
Dakle, nije mačja trava biljka briga lako? Biljka naraste do visine od oko 12-15 cm. Na zrelost, proširila mjere za oko 18 inča. Neki ljudi više vole koristite ovu cvjetnica za izradu biljnih čajeva. Kao neposlušnu lišće ima jak arome, mačja trava biljke su također na snazi ​​za odbija štetočine u vrtu. Nije ni čudo je mačja trava biljke nemaju ozbiljnih bolesti i štetočina. Uključite ovog održavanja bez dugogodišnjih bilje u svoj vrt i cijeniti lavanda plava cvjeta tijekom ljeta.

No comments:

Post a Comment