Thursday 29 December 2011

1950-Moda za žene

Najfinije odjeće napravio je osoba kože, ali, naravno, društvo zahtijeva nešto više od toga, primjećuje Mark Twain, slavni američki pisac i humorist. Odjeća, pribor, cipele, frizura, kultovi, glazba, et sve - instrumenti i simboli modne svibanj uzeti ove i mnoge druge obrasce uhvatiti u klopku (wo) čovječanstva u intelektualni ropstvo. Moda je svemoguć psihološki opojnih koji je drogiran ljudskog društva u mnogim različitim oblicima since Civilizacija je svoj prvi dah u kolijevci prirode! Moda je bio svjedok mnogih prijelaze i znatno je pod utjecajem društvenog, intelektualnog i filozofski pokreti, kao što su renesansa, konzervativizam, liberalizam, itd. 1950-ih godina, budući da je nakon drugog svjetskog-rata, svjedoci radikalnih prijelaza u modi, pogotovo za žene. 1950-moda za žene se smatra po mnogima biti zlatno doba žensku izražavanja. 1950-modne scene je bio poplavljen sa bijes za izuzetno pametnih i elegantne ženske odjeće karakterizira naglasak na detaljnim krojenje kombinaciji s mekim, ženstvene siluete.
1950-moda za žene je obilježen revolucionarne promjene u nacrtima i materijala korištenih u oblikovanju modne robom, viz. odjeća, obuća, pribor, itd. modi 1950-ih, kod žena je obilježen popularnost najlon kao modni tkanina, suknje, štikle, punije i duže suknji i elegantan, vesela prikaz persona u oglašavanju i medijima. Uzmimo prošećite retro-traka i pogledajte na modnim detaljima, stavku po stavku, koji čine 1950-ih ističu istaknut na Ljetopisa svijetu mode.
Odjeća; 1950's odjeća za žene je sinonim za ženstveno senzualan elegancije! Odjeću iz tog perioda usmjerena na imparting pješčani sat silhouette da nosilac zamjenom kratke suknje širokim rame siluetu duži, potpuniji suknje što staviti naglasak na struk i ramena meke linije. Kraj svijeta ratova vidio prestanak ograničenja na tekstil, koji prevedeno na korištenje niza tekstila i niže rubove za žensku odjeću! Dok su starije žene se opredijelili za suptilniji Olovka Suknje, mlađe žene često flaunted svoje ljuljanje Pudlica suknje s blistav elan! Najvećeg značaja je dano djelujući i gleda svaki centimetar dama, stoga besprijekoran dotjerivanje i dobro prilagođeni izgled bili su visoko prized. Nabrane suknji također su bili vrlo popularni, koji je dao poticaj za ovo mnogo-coveted uredan, elegantan po mjeri izgled. Je obično rubove završila samo na koljena ili malo ispod njega.
Puno različitih također bio viđen u ženskom košulje i bluze, a posebno u dekoltea, rukavima i izrezati. Šal ovratnike, okrugli ovratnik, ular necklines i meke kratke ovratnike su bili vrlo popularni jer su meka i polaskana ramena. Bluze s kratkim rukavima, lisnato rukavima, kimono rukavi i valjane rukavima hit vrhunac mode u 1950. Soft drapiranje posjekotina i monogramming su bili vrlo poznate aspekte modne odjeće od '50 's dizajnerske odjeće razdoblju.
Hlače i kratke hlače su uglavnom rezervirane za vrlo casual prigode kao što su roštilj ili piknik. 1950-ih modni je više o formalnom eleganciju, a manje o casual sportski duh. Međutim, iako s manje popularan, hlače, kratke hlače i traperice (tada, traperice) bili su dani više stilski identiteta u 1950-ih od njihovih prethodnika. Culottes, Capri hlače i gaćice naborani bili prihvatljivi modne odjeće, kao što su konusno hlače i ukupnu odijela.
Večernja i maturalne haljine bili crafted da izvedeš princezu u svakoj ženi, ali s suptilnijih tonovima i nježniju obrise. Masovna proizvodnja odjeće, kao rezultat Drugog svjetskog rata napori, značilo da obični žene mogli, sada se odlučiti za dizajnera večernjih haljina i haljina uzoraka za prvi put. Večer haljine opširno su bile namijenjene za naglasiti poprsje i struka o ženi i držati fokus off hips i derrière, usput su tapered dolje preko struka i onda raspoređeno kako velikodušno prema hemline. Harem drapiranje i balon suknje privukle veliku pozornost tijekom ovog puta kao new age rezova koji su se razlikovali od tradicionalnih ženstvene siluete, ali govorio je o glamuroznom elegancijom u isto vrijeme. Klasična loptu haljina dizajna, potaknuti fantazije i celuloid modi, sam bio tamo kroz sve 1900-modne doba i bili su jako oko 1950-modne scene, kao što su bili u europskom stilu-line maturalne haljine.
Dodatna oprema, dama sans rukavice ne smatra gospođa uopće u 1950. Rukavice svih veličina - dužina one kratke zglob, lakat srednje dužine i one dugo izvan lakat-one - bili su nosile žene u '50 's, a žene obično imao nekoliko pari od njih! Još jedna važna dodatak je šal - i to nije samo koristi za pokrivanje glave! Čovjek bi biti zapanjen od strane različitih načina za nositi šal koji su bili popularizirao tijekom 1950-ih. Korištenje šalove što su pojasevi ih omatanje as ular vrhovima (oh yes, ja mogu vidjeti tim očima iskakanje!), Kao šef bendova ili vezati ponytails smatrani su vruće modni izjave i bili su vrlo popularan za vrijeme 1950-ih modne revolucije! Pasovima su, više nego često, neodvojiv drugova da ženske haljine, osim šalovi i stoles. Mink stoles (... izdisaj!) bili su među najviše coveted pribor i modni stilovi za žene u paru sa svojim večernjim haljinama u 1950.
Cipele, a peta stilet mogu patiti podnožju dama ih nosi, ali ako se nosi na par dobro održavana stopala i uz zavodljiv hod, može probosti srce mnogih gospodin vrijedi odijela! Nošenje visokih potpetica su moderno za žene u više ili manje svi stoljeća, s obzirom da visoke pete je izumio. This kiropraktor je san je modni učvršćenje od 1950-ih. Iako je izvorno dizajniran od strane pokojnog Kristin S. Wagner, štikle su primili mnogo zasluženu popularnost i ženstveno pokroviteljstvo u kasnim 1950-ih. Blok pete i stanova također je došao oko biti nošen za svakodnevne aktivnosti, kao što su shopping ili školu, a često su bili u paru s hlače. Balet papuče također napravio jedan nastup u to vrijeme i bili su obično nosili uz malo bijele čarape (da, ja sam ozbiljan!) Također, popularna oko tog vremena bili su sedla cipele.
Frizura i šminka, Igle, uvijači i kosa sprejeve - oni su trojke koji visoko rangirani u kosi dotjerivanje kit bilo 1950-modno osviještene dama! Bilo da je ogroman, melodramatičan kovrče ili meka, valovita ili valova perms, kovrčava frizura su znak dobro održavan žena. Ravna ili netaknuta hair podrazumijeva da ste previše lijen da se brine o sebi, a ne damu u bilo pravo! Pedesetih godina svjedoci pudlica fiksacija što se ogleda u haute couture, kao i frizura. Provjerite Lucille Ball kose da biste dobili objesiti onoga što mislim! 1950-ih hairstyles su usklađene s odjećom iz tog vremena i odražavaju ženstvenost, eleganciju i romantiku.
The '50 's šminka shema je sagrađen oko ideju prenosim bresaka i kremom izgled. Tan je bio ne dolazi u obzir! Temelj nijanse su bile takve da na zahtjev, oni bi odražavati meke ženstvenost i latentne rumenilo. Obrve su suziti nakon prirodni oblik i korištenje rumenilo i sjenilo šminka je minimalna. Cilj je bio izgledati kao svježe kao vrt rose-poljubi cvijeće! Možete se pomicati kroz nekoliko članaka o različitim stilovima od retro mode.
To je bio jedan kratak pogled u 1950-moda za žene. These modni trendovi su glamorized u Hollywoodu i ovjekovječio srebrni ekran božicama poput Elizabeth Taylora, Katherine Hepburn, Grace Kelly i Lana Turner Bezbroj puta i često su nas na uzdah uzvišenom senzualnosti i elegancija 1950 modne smislu. Ja bih zaključiti s citat o ženskim modi Sophia Loren, koja je i sama izuzetno lijepa i sjajna glumica 1950-ih:
Žena je haljina treba biti poput bodljikave, žičane ograde: služi svojoj svrsi, bez opstrukcije pogled.

No comments:

Post a Comment