Sunday 29 January 2012

Mačkast Seeds

Znanstveno poznat kao nepeta cataria, mačja trava je biljka koja pripada metvice obitelji Lamiaceae naziva ili Labiatae. To je višegodišnja biljka koja je porijeklom iz Sjeverne Amerike i odrasta u visini od 2 do 3 noge. Biljka nosi tamno zeleno lišće ovalni zubatih, koji imaju limun-mente okus i miris. To obično Cvate bijelim ili purpurno plavi cvjetići grupirani zajedno. Međutim, postoje neke neuobičajene mačkast biljnih sorti koje imaju žuto cvijeće također.
Zbog svoje jake arome i okusa, bilje se obično koristi u kuhanju, posebno u pripremi biljne čajeve. Mačja trava je također vrlo učinkovit u liječenju prehlade i kašalj simptomi. Ovo je samo kratak račun na mačja trava biljka, sada prije prelaska na uzgoj organske mačja trava sjeme, neka nam prvi pokušati razumjeti zašto je ovaj biljka je toliko popularna među mačkama.
Mačkast postrojenja i mačke
Najatraktivniji značajka mačja trava biljka je da je poznato da uzrokuju zloglasne ili stimulirajući učinak u mačaka. U osnovi, mačkast lišće, cvijet, ulje, itd. stimuliraju mačke pheromonic receptora, koji čine mačke unesite privremeno euforično stanje. Je mačka će se kao da žvakati, roll iznad i igrati s biljnim. To je biljka snažan miris što čini mačka ide divlje od uzbuđenja. Međutim, ovaj uzbuđen ili euforično stanje može trajati samo nekoliko minuta, dok ona postaje koristi za miris. Mačkast osnovi djeluje kao raspoloženje povećati za mačke i tako nakon pola sata ili tako mačka mogu vratiti i da će pokazati isto uzbuđenje. Iako većina mačaka šiziti s mirisom, neke mačke ostaju potpuno nepromijenjeni. Još jedna dobra stvar je da je mačja trava je sigurno, prirodna i ne stvara ovisnost i, čak i ako tvoj mačka je grickanje na osušeni listovi, ona ne uzrokuje štetu na sve.
Uzgoj Sjeme mačkast
Mačja trava je lako rasti, a nije uopće nemiran o rastu svoje zahtjeve. Možete razviti nepeta seeds bilo u loncima ili u vašem vrtu. Međutim, dok sadnju sjemena direktno u svom vrtu, osigurati da sve opasnosti od mraza je prošlo. Biljka može rasti dobro u bilo vrsti tla, međutim, za najbolje rezultate dobro isušen tla bogata s organske materija može biti dobar izbor. Vlažna tla i biljnog sjemena nije jako duboko u tlo, samo oko 1 / 8 inča ili tako. Seeds will klija u 7 - 10 dana sadnju.
Biljka uspijeva dobro u punom sunca djelomičnu sjenu i zahtijeva malo gnojivo u vrijeme sadnje za maksimalnu rast. For guste rast, nakon što biljka raste nekoliko inča, prikliještiti natrag puca i svoj novi listovi. Negdje sredinom ljeta je mačja trava will cvijet i kap sjemena vam dati nove biljke beba svake godine. Harvest vrhu lišća, stabljike i cvjetove jednom cvijeće početi cvjetati i koristiti ih svježe, sušeno ili čak i zamrznuti. Međutim, kako bi se jednostavnost ima svježe mačkast bez brige susjednih mačaka ga uništavaju, bolje je da biljka mačja trava sjeme na visećim loncima ili kontejnerima.
Mačja trava je agresivan, brzo raste biljka koja obično nastoji gužve na susjedne biljke. Dakle, to izbjeglo, pobrinite se da ili im dati dovoljno prostora ili ga okružuju s granice oštrenje. Mačja trava je osnažiti biljka od mnogih drugih vrtne biljke. U stvari, ako njegovi korijeni su dobro uspostavljena, biljka je gotovo neuništiv. Pa, to je sve o mačkast biljke. Nadam se da informacije s obzirom na rast i brige za mačja trava sjeme dokazuje da biti korisne za vas sve u uzgoju ove biljke u svom vrtu.

No comments:

Post a Comment