Monday 23 January 2012

Lavanda Biljke

Lavanda biljke su omiljene među vrtlari za nebeski miris njihovih atraktivnim cvijeća. Lavanda cvijeće može dati istinski prekrasan pogled na krajolik ili vrt. Lavande ili lavendula je zapravo roda, uglavnom višegodišnjih cvjetnica, koje su porijeklom iz Mediterana, Indija i tropske Afrike. Neke lavanda vrste su zeljastih biljaka, dok nekoliko spadaju u kategoriju grmlja i subshrubs. Lavanda je član metvice obitelji. Postoje oko 39 vrsta cvjetnica koji pripadaju roda lavande.
Plant Opis
Većina članova rodu, lavande su višegodišnji bilje. Ove biljke mogu odlikuju uspravno i uspravno stabljike i puca. Listovi lavande biljke su obično srebrno zelene boje i oni mogu biti cijeli ili listićima u obliku pera, ovisno o pojedinoj vrsti ili vrstama. Postoje tri glavne vrste biljaka lavande, istina ili engleskom jeziku lavande, španjolski i francuski lavanda lavande. Istinski ili engleski lavande is srčan na Zone 5 - 8, i to medvjedi duboko ljubičasto boje cvijeća, dok svoje lišće su prilično uski.
S druge strane, španjolski lavande is srčan na Zone 8 do 10, i svoje lišće su tamno zelene boje. Oblik cvijeća španjolskih lavande sliče ananas, i oni su obično ljubičasto ili bijele u boji. Francuski lavanda biljke su jednogodišnja na Zone 5 - 8, i oni obično medvjed svjetlost ljubičasto boje cvijeća, dok su njihove lišće izrezuckan i siva u boji. Lavanda biljke obično medvjed cvijeće u whorls, i oni formiraju šiljak iznad lišće pri vrhu vitko stabljike. Boju cvijeća obično u rasponu od plave, ljubičice to jorgovan i tamno ljubičasta. Cvjetovi određenih vrsta lavande biljaka koriste se ekstrakt eterično ulje, poznat kao lavande ulje.
Lavanda Plant Care
Lavande biljke su jedan od rijetkih cvjetnica, koje zahtijevaju minimalnu njegu i održavanje. One mogu biti uzgojene iz sjemena i sadnog materijala. Postoji nekoliko tipova lavande biljaka. Dakle, od vas će naći i mnoge vrste lavande biljke za prodaju. Ali, budite sigurni da odaberete različite koja je pogodna za sadnju u klimatskim uvjetima vaše područje. Općenito, lavande biljka može tolerirati i napredovati u širok raspon uvjetima uzgoja. Oni trebaju najmanje 7 do 8 sati sunca. Oni su obično vole izgubiti i dobro isušen, alkalna tla. Saznajte više o rastućoj lavande i raste lavande iz sjemena.
Dok sadnja lavande biljka, ne zaboravite dodati neke komposta na sadnje rupu. Općenito, biljke lavande prvi se uzgajaju u loncu ili spremnicima, a zatim je usmjerena na dobro radio tlo. Vlaga je jedan od važnih čimbenika koji mogu omesti biljka rasta lavande. Stoga je poželjno ostaviti neki prostor među biljke, kako bi osiguralo pravilnu cirkulaciju zraka. Lavanda biljke proizvesti bolje cvjeta u toplim klimama. Stoga, mnogi gardeners vole primijeniti sloj pijeska oko biljke, kako bi se promovirati toplinske zaštite. Ovaj zauzvrat, potiče rast više mirisno cvijeće. Znati više o rastućoj lavande u kontejnerima.
Pokraj tip tla, dva najvažniji aspekt lavande biljnih njege su zalijevanje i rezidbe. Lavanda je suša otporan biljka i tako, to zahtijeva minimalan zalijevanje, nakon što sama uspostavlja čvrsto. Međutim, mladih biljaka bi zahtijevati zalijevanje u redovitim intervalima, osobito tijekom prva vegetacije. Nakon biljka razvija jak korijenski sustav, to će zahtijevati zalijevanje samo u suhe sezone, au iznimno vruće uvjetima. Što se tiče lavande biljke obrezivanje je u pitanju, proljeće je idealno vrijeme za to. Rezidbe lavanda biljke je vrlo jednostavna. Sve morate učiniti je zadržati ubiranja cvijeće. Na kraju cvjetnice sezone, samo orezati natrag biljaka nekoliko inča. Jači biljaka može se, međutim, podrezane unatrag do oko trećine njihove visine. Također, cut natrag lišće za oko trećina. Prije rezidbe jedan lavande biljka u proljeće, čekati za novi rast pojaviti. Kada novi rast pojavi, ostavite ga neometano za oko mjesec, nakon čega cut natrag polovici novih lišće.
Ovo je način kako možete razviti i održavati lavande biljke u svom cvjetnjaku ili krajolika. Gardeners radije uzgoj tih ukrasnog bilja stvoriti niske živice i granica. Ali, oni su također izvrsni za uzgoj u rock vrt i svježi vrt. Osim ovih, možete staviti ga toliko koristi. Lavanda šiljci može koristiti za osušeni cvjetnih aranžmana, dok cvijeće može biti dodan salate i koriste za kuhanje. Možete uključiti sušeno cvijeće u sachets i držati ih u ormari i ladice na otjerati moljca i drugim insekti i također dati vaše odjeće jedan svježe miris. Tako lavande biljke može koristiti u brojnim načine i tako, oni mogu biti veliko uz vaš vrt.

No comments:

Post a Comment