Monday 12 March 2012

Intenzivna Vrtlarstvo

Intenzivni oblik vrtu je usmjeren na dobivanje maksimalne prinose uz raspoloživ prostor. Pokusaji su napravili kako bi se smanjila napore u intenzivnom vrtu. Različite aspekte koji se moraju uzeti u obzir za intenzivni vrtu su potrebe hranjivih tvari, međusobni odnosi različitih kultura, vegetacije, rast obrasce, hlad tolerancija, itd.
Intenzivna Vrtlarstvo
Intenzivni oblik vrtu koristi resursima u najvećoj mjeri. Međutim, održivo korištenje zemljišta je također jedan od ciljeva u ovom obrascu u vrtu. Intenzivna vrtu metode predstavljene u paragrafima koji slijede trebalo pomoći u obavljanju dvorištu vrtu učinkovito.
Povišena Noćenje; Intenzivna vrtu može se provesti na najbolji mogući način pomoću kreveta podignuta. Takvi kreveti koriste za intenzivnu vrtu su 3-4 metara širok i variraju u dužini. Mala veličina kreveta olakšava pripremu tla. Povrće rast u proljeće se koristi od kreveta podignuta. To je zato što je zagrijavanje od tih kreveta odvija brzo.
Razmak; Zatvori razmak je jedna od karakteristika kreveta podignuta i na taj način, intenzivno vrtu. Preporučuje se da su osupnuti redaka za intenzivnu oblik vrtu.
Združenih; U praksi združenih, redova sporo rastu vrste su zasađene zajedno s onima koji rastu brzo. Na primjer, redovi biljke, poput graška, brokula, kupus, rajčica, itd. su zasađene brzo raste rotkvica i luk.
Succession sadnje, način sadnje omogućava sukcesije berbu biljaka jedan-po-jedan u nizu. U ovom tehnikom, ista kultura se sadi u odvojenim zakrpe s razmakom od 1-2 tjedna. U vrijeme kad prvi patch je zaradio i usjeva bere, biljke u drugom početak postizanja zrelosti. Prvi patch odmah treba biti posađeno na sljedeći usjeva, tako da se krug nastavlja neprestano.
Relay Sadnja; U ovom obliku sadnje, novi usjev se sadi u istom prostoru gdje je još jedna biljka je već raste. Novi usjev treba biti posađeno kad je ranije jedan je o do dospijeća. U vrijeme berbe dobiva završen, novi usjev je osnovana ispravno u tlu.
Francuski Intenzivna Vrtlarstvo
Biointensive ili francuski intenzivno vrtu metoda je organski oblik vrtu / poljoprivredne tehnike. To je oblik male parcele intenzivne vrtu koji koristi tehnike kao što su dvostruki dugged kreveta podignuta i pratilac sadnju.
Dupli Dugged kreveta podignuta; Ovi kreveti su pripremili obrade tla dati patch upto 24 inča dubine. Kopanje ležaja u širini način provodi. Prvo rov treba iskopao do dubine od 12 inča. Tla uzeta iz ovog jarka treba držati po strani. Tlo ovog rova ​​treba opustiti dalje više (12 inča), na taj način, tlo se obrađuje do dubine od 24 inča. Tla uklonjena iz sljedećeg jarka se puni u prvi. Opet, tlo u drugi rov je raskliman do 24 inča. Ovaj uzorak se nastavlja do posljednjeg jarak. Posljednji rov ispunjen sa zemljom iskopao iz prve. Značaj provođenja ove metode je da je tlo tilled ispod normalne razine i pomaže u rastu korijena i čuva ih gazirano.
Companion Sadnja, praksa pratilac sadnju omogućuje korištenje vertikalnog prostora učinkovito prepoznavanje potreba biljaka. Na primjer, duboko ukorijenjena biljke mogu rasti s onima koji imaju plitke korijene. Vertikalnog prostora iz kojih su ti biljke apsorbiraju hranjive tvari je različita i stoga, oni supostoje bez sukobu jedni s drugima interese.
Kalorija Poljodjelstvo; u kalorija uzgoj, minimalna površina se koristi za uzgoj biljaka s visokim sadržajem kalorija. Root usjevi kao što su krumpir, poriluk, češnjak, parsnips, burdocks, itd. su pogodna za uzgoj kalorija. Više hranjivih tvari može se dobiti iz manjih površina ovom metodom. Pročitajte više na:; organsku Vrtlarstvo, zatvoreni u vrtu, Hydroponic Vrtlarstvo, biointensive vrtu tehnike zajedno s drugim metodama prikazane u članku bi trebalo dati bolju ideju o optimalnim i održivog korištenja zemljišta.

No comments:

Post a Comment