Monday 14 May 2012

Metode zbrinjavanja otpada

Od pamtivijeka, otpad za jednokratnu upotrebu je bio problem, a nakon industrijalizacije problem samo je složen. U prošlosti, smeće je provedeno na periferiji gradova i odbačene na otvorenom, ali sada da više ne može biti učinjeno. Tijekom vremena, različite metode zbrinjavanja otpada razrađeni su, kao što su kompost, spaljivanje, odlagalište, biološki preradu, itd. No, prije odlaska na ove detalje, moramo razumjeti različite vrste otpada. Postoje u osnovi tri vrste otpada generiran - čvrsti otpad, tekući otpad i mulj. Oni se klasificiraju kao po njihovih kemijskih, bioloških i fizičkih karakteristika.
Čvrstog otpada uključuju materijale kao što su rudarstvo otpada i industrijskog otpada, osim komunalnim otpadom. S druge strane, tekući otpad su one u kojima se sastav tijela je manje od 1%, a tu je i visoka koncentracija metala i soli, a mulj sadrži mješavinu čvrstih i vode. Nakon što ste dobili ideju o tome što je odlaganje otpada, neka je doći na razne metode zbrinjavanja otpada. Pročitajte više na pročišćavanje otpadnih voda.
Metode odlaganja čvrstog otpada
Za odlaganja čvrstog otpada, možete usvojiti niz metoda kao što su kompost, odlagališta otpada i spaljivanje. Let's pogledajte na svakom od njih:
Komposta, možete stvoriti kompost u svoj dom, a posebno raspolagati s organski otpad. U idealnom slučaju bi to trebalo biti svima u domovima, kao ima puno otpada kao što su grane i lišće koje se mogu odlagati off. Još važnije kompost je koristan za okoliš kao nepotreban odbiti nije bačena u odlagalište. Metan je stvorio organska tvar, ako ih stavite u odlagalištima otpada, koja je pak dodaje da je stakleničkih plinova i time uzrokuje globalno zatopljenje. Umjesto da baca lišće i drugih kućanskih organske tvari, ako ih koristiti kao kompost, tla obnavlja time smanjuje trošak melioracija.
Odlagališta, Ako ne možete reciklirati neopasnog otpada, alternativa si je odlagalište, relativno jeftina opcija. Međutim, bilo otvorenom prostoru, ne može učiniti, postoje određene smjernice i oni bi trebao biti pravilno nadzirati i održavati. Odlagalište mora imati obloge na taj način da ga štiti od vode seeping u odlagalište time vode otrovne i neprikladnim za potrošnju.
Burning; Iako odlagalištima je jeftina opcija koje možete koristiti ako se velike količine otpada se prikupljaju, gori pruža alternativu opciju kroz koji volumen mogu se brzo smanjiti. Okoliš prijateljski način gori, ne samo spaliti sve smeće ležanje okolo, ali koristi filtre i četke, tako da i otrovnih plinova koji nisu kisele se ispuštaju u atmosferu. Štoviše, ova metoda sprječava pepela što je pušten u atmosferu.
Opasnog otpada Metode
Neke od najčešćih opasnog otpada za jednokratnu upotrebu metode uključuju spaljivanje, bioremedijacije, ubrizgavanje bunara i odlagališta. Međutim, odlaganje opasnog otpada u odlagalištima i ubrizgavanje bunara ima svoju zabrinutost, posebno curenje toksina u okolne podzemne vode. Glavni izvor pitke vode podzemnih voda, a ako to postane kontaminirane, postaje vrlo skupo da ih očiste. U idealnom slučaju, opasnih tvari treba pretvoriti u neopasni obliku. Postoji nekoliko novih tehnologija kao što su visoke temperature plazma baklji koje su se i može pretvoriti u opasnog otpada kao što su niske razine radioaktivnog otpada na staklo koje su sigurna za okoliš. Ali onda, iako ove metode su skupe, oni su to vrijedi.
Opasni otpad se također đeno mjesto u odlagališta i postoje stroga pravila koja treba slijediti. Na deponii bi trebali biti poredani s podzemnim vodama barijera, oknima i gline linijski brodovi. Spaljivanje metoda također koristi raspolagati s opasnim otpadom, pri čemu these odbiti se mijenja u anorganski nusproizvoda, voda i ugljični dioksid. Međutim, troškovi povezani s spaljivanje opasnog otpada je visok pored poteškoća u odlaganje otpada.
Bioremedijacija je još jedan proces koji se koristi za raspolaganje s opasnim otpadom i pretvoriti ih u netoksične proizvode. Proces obuhvaća korištenje prirodnih procesa degradacije i mikroorganizama. Međutim, ovaj proces zahtijeva dugo vrijeme i na vrijeme postaje teško kontrolirati proces prirodne razgradnje. Vi svibanj želite saznati više o opasnom otpadu tlakom.
Neke od drugih metoda odlaganja otpada uključuju energetski oporavak, pri čemu se otpad reciklira i koristi se kao gorivo za zagrijavanje kuhati i snage turbine i oceana damping, pri čemu otpada su bačena u oceanima gdje stvorenja koje žive u moru njih troši. Međutim, ovo je kontroverzna metoda i štetnih naknadna djejstva daleko prevagnuti njezine dobrobiti.
Opširnije na:; Domaći pročišćavanje otpadnih voda, otpadnih voda metoda liječenja, otpad biljno ulje kao gorivo; opasnim otpadom obuku; Dakle, postoje brojne metode za odlaganje otpada koji deponije i spaljivanje su najčešći. Mi smo svi trebali pokušati smanjiti količinu otpada proizvodimo svaki dan tako da mi ne izvrši pritisak na okoliš. Osim toga, troškovi povezani s odlaganje otpada izvan su svih naših novaca, tako da manje otpada proizvodimo, to bolje.

No comments:

Post a Comment