Sunday 22 April 2012

Intenzivna poljoprivreda

Intenzivna poljoprivreda / uzgoj koje danas vidimo, podrazumijeva visoke kapitalne investicije. Tipične karakteristike intenzivne poljoprivrede uključuju prekomjerne uporabe umjetnih gnojiva, pesticida, herbicida, hi-tech strojeva i zapošljava velik broj radne snage (po jedinici zemlje). Osnovni cilj provođenja intenzivne poljoprivrede plaća maksimalni iznos dobiti iz određenog komada zemlje. Neka nas razumjeti o kapitalno intenzivnim poljoprivrede poljoprivrede u sljedećeg stavka.
Kapitalni Intenzivna poljoprivreda
Prije nego uzimajući u detalje bismo trebali razumjeti ono što je intenzivna poljoprivreda ukratko. Mehanizacija poljoprivrede dovesti do maksimalne proizvodnje u raspoloživi prostor je principu kapitala intenzivne poljoprivrede. Pesticidi se koriste za ubijanje insekata koji naštetiti glavni usjev. Herbicidi se koriste za obavljanje intenzivne poljoprivrede uništiti korov koji infiltriraju područja ovih glavnih usjeva. Gnojiva se koriste u ovoj vrsti poljoprivredne proizvodnje su kemijske baze. Hranjive tvari dobivene iz ovih gnojiva razonoditi na određene specifične potrebe biljaka. Na primjer, dušičnih kemijskih gnojiva dovesti do brzog rasta zelenog dijela (lišće) postrojenja. Za razliku od organskih gnojiva (komposta) koje se koriste u organskim ili održivi uzgoj, gnojiva kemijski ne pružiti kompletnu / zdrava prehrana za biljke. Regulatora rasta se također koriste u intenzivnoj poljoprivredi povećanje proizvodnje usjeva. Pročitajte više o intenzivnoj vrtu.
Intenzivna poljoprivreda Prednosti; Intenzivna poljoprivreda iako ima mnoge štetne učinke na tlo, biljke i kvaliteta dobivenih usjeva, postoji međutim, nekoliko kratkih uvjeti prednosti koje se može koristiti. Intenzivna poljoprivreda kao komercijalni oblik poljoprivrede, hrane dobivene (samo u pogledu količine, a ne kvalitete) iz određenog dijela zemlje je visoka. Potrošači su koristi od žitarica dostupnost hrane (i drugih usjeva) na manjoj cijeni. Pročitajte o prehrambenoj industriji.
Alternative intenzivne poljoprivrede
Većina problema vidimo u današnjem scenariju poljoprivredi rezultat su pogrešno tumačenje i korištenje riječi 'intenzivne'. Zajednička definicija intenzivne poljoprivrede, kao što je poučavati poljoprivrede i poljoprivrednika u svijetu, maksimizira profit dobiveni iz uzgoja po 'intenzivne' upotreba kapitala za kemikalije (gnojiva, pesticidi, herbicidi i sl.), skupih aparata i povezane stvari. Intenzivna poljoprivreda / uzgoj ne treba sumnjati, biti način vađenja dobiti iz određenog komada zemlje. Međutim, način na koji je to učinio danas, je sirova i nema znanja o osnovnim prirodu biljaka. Održiva poljoprivreda se može prakticirati čak iu malim zakrpe zemlje bez ulaganja puno kapitala u kemijskim gnojivima. Intenzivna poljoprivreda treba biti usmjeren na stvaranje optimalnog korištenja prirodnih resursa, bez njih šteti. A to se može učiniti "intenzivno", odnosno za stjecanje profita. Ovdje su neke od tehnika intenzivnog uzgoja koji utječu na okoliš / okolinu te najmanje.
Združenih, a združenih omogućuje uzgoj usjeva dvije različite biljke s različitim zahtjevima na isti komad zemlje. Na primjer, plitke korijene biljaka uzgajaju se s onima koji imaju duboke korijene. Princip iza korištenje združenih tehnika čuvanje usjeva iz natječu jedni s drugima. Ona pomaže u zdrav rast tih biljaka i rezultate u povećan prinos.
Organski uzgoj, koristite organske poljoprivredne tehnike mogu prinos usjeva koji ne sadrže kemikalije. Organska hrana dobivena iz takve vrste poljoprivrede su dobre za zdravlje i stoga dohvatiti više cijene od onih proizvedenih s intenzivnom poljoprivredom. Troškovi nastali u kemijskim gnojivima je smanjen ako je poljoprivreda je učinjeno na organski način. Blagotvorno insekata prisutan u tlu, zbog odsutnosti kemikalija nisu ubijeni.
Prednosti i nedostaci intenzivnog uzgoja, iznesene u članku gore, trebao jasno neke temeljne pojmove o ovoj vrsti poljoprivrede. Jedan bi trebao uključiti bolje ideje koje promoviraju održivo korištenje zemljišta na intenzivnoj poljoprivredi sudjelovati u očuvanju okoliša. Konačno, potrebno je zadržati ravnotežu između trgovine i pažljivo korištenje prirodnih resursa.

No comments:

Post a Comment